Ukážeme vám, v ktorej banke môžete získať najvýhodnejšie hypotéky a akú sumu dokážete s novou hypotékou ušetriť.

Hypotekárna kalkulačka

Hypotekárna kalkulačka vám ukáže, ako sa zmení splatnosť vašej hypotéky, keď ju refinancujete novou hypotékou s lepším úrokom, pričom mesačná splátka zostane rovnaká ako pri pôvodnej hypotéke. Ušetríte nemalú sumu peňazí a hypotéky sa zbavíte omnoho rýchlejšie.

Uvedieme príklad:
V roku 2015 ste si zobrali úver na bývanie vo výške 80 000 € s úrokom 2,50 % a dobou splatnosti 30 rokov. Ak by ste našli hypotéku s úrokom 2 %, ušetríte 5 212 € a hypotéku splatíte o 17 mesiacov skôr. Ak by nová hypotéka bola s 1,25 % úrokom, získate 20 882 € a hypotéka je splatená o 5 rokov a 7 mesiacov rýchlejšie.

Hypotekárna kalkulačka vám ušetrí tisíce eur

Ako vidíte, výpočet hypotéky vám z celkového preplatenia na úrokoch vie ušetriť niekoľko tisíc eur.

Ako na refinancovanie hypotéky?

Zistite, či vaša hypotéka je naozaj najvýhodnejšia. Porovnanie hypoték od všetkých bánk na trhu je to najlepšie riešenie na začiatku cesty za lepšími podmienkami úveru na bývanie. Jednoducho zadáte výšku hypotéky, dobu splatnosti a fixáciu úrokovej sadzby. A máte to! Prehľadne zoradené ponuky od všetkých. Najdôležitejšie pri refinancovaní hypotéky je prepočítať si, či sa vám to oplatí. Nezabúdajte, že musíte rátať s rôznymi poplatkami napr.:

  • za poskytnutie úveru,
  • za vyčíslenie dlhu v starej banke,
  • za nový znalecký posudok,
  • za vklad na kataster nehnuteľností.

Niektoré banky však tieto poplatky odpúšťajú, len aby vás získali. Už viete, ktoré hypotéky sú momentálne najvýhodnejšie, stačí o ne už len požiadať.