Recept na domáci karamelový puding. Zabudnite na polotovary a pripravte si chutnejšiu verziu obľúbeného dezertu!

Krémový a dekadentný karamelový puding pripravíte z niekoľkých ingrediencií, ktoré pravdepodobne už máte doma. Lahodne jemný a jednoduchý na prípravu – to si praje každý milovník sladkých dobrôt!

Ingrediencie:

  • 100 g kryštálového cukru na karamel,
  • 2 polievkové lyžice vody,
  • 240 ml šľahačkovej smotany,
  • 6 vaječných žĺtkov,
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru do pudingu,
  • štipka soli,
  • 1 čajová lyžička vanilkovej esencie,
  • 240 ml mlieka.

Postup

  1. Najskôr si pripravte karamel. Cukor (100 g) s vodou nasypte a nalejte do panvice s hrubým dnom a zohrievajte ich pri stredne vysokej teplote. Nemiešajte ich, ak je to potrebné, krúžte panvicou vo vzduchu.
  2. Keď sa všetok cukor roztopí, rýchlo začne meniť farbu, preto ho musíte pozorne sledovať.
  3. Keď nadobudne karamelovú farbu rýchlo doňho primiešajte šľahačkovú smotanu, ktorá by mala byť izbovej teploty. Začnú sa tvoriť bublinky, preto musíte nalievať a zároveň rýchlo miešať.
  4. Po premiešaní cukru so smotanou vytvoríte jemnú zmes. Zložte ho zo sporáka a nechajte ho desať minút chladnúť.
  5. Medzitým si pripravte žĺtky – oddeľte ich a pridajte k nim cukor (2 polievkové lyžice), soľ a vanilkový extrakt. Vymiešajte ich a potom pridajte mlieko a znova to vymiešajte.
  6. Potom pridajte pripravený karamelový krém a znova všetko dobre premiešajte.
  7. Celú zmes preceďte a nalejte do džbánu.
  8. Do hlbokého plechu položte dve malé zapekacie misky a pomaly do nich nalejte karamelový puding. Keď ho budete liať pomaly, nevytvoria sa bublinky. Potom do plechu nalejte horúcu vodu tak, aby siahala do polovice výšky zapekacích misiek.
  9. Pečte ich 50-60 minút pri teplote 150°C.
  10. Alternatívny postup: môžete vložiť do hrnca kovový podnos, naliať doňho horúcu vodu a vložiť zapekacie misky s pudingom, ktoré obalíte alobalom. Prikryte hrniec pokrievkou a pri nízkej teplote ich varte 45-50 minút.
  11. Po upečení nechajte puding vychladnúť pri izbovej teplote. Keď sú úplne vychladnuté, prikryte ich potravinárskou fóliou a pred podávaním ich vložte na 4-6 hodín do chladničky. Dobrú chuť!

Domáci karamelový puding

Zdroj / Domáci karamelový puding: youtube

ZDIEĽAJ NA: