Toto nie je Manhattan alebo Sao Paolo. Loft nájdete u našich južných susedov v Budapešti.

Projekt nazvaný Loft 19 vytvorilo štúdio A+Z a nachádza sa v hlavnom meste Maďarska. Hlavní projektanti Attila F. Kovács a Zsuzsa Megyesi objavili štvorposchodovú vežu bývalej továrne na zbrane, fungujúcej v rokoch 1913-1915. Neskôr sa nefunkčné továrenské budovy premenili na výrobňu textilu. 

Pri vytváraní vlastného domova využila dvojica architektov nekonvenčné priestory továrne. Po zakúpení bola budova v dosť schátranom stave: porozbíjané okná, bez dverí, vody, plynu a elektriny. Rekonštrukcia trvala páru dva roky: na prvom poschodí sa nachádza obrovské štúdio, showroom a hosťovská izba.

Na druhom poschodí nájdete spálne, kúpeľne, šatníky a na treťom obývačku, kuchyňu a spoločenskú miestnosť. Na štvrtom poschodí vytvorili bazén, saunu, posilňovňu, knižnicu, práčovňu a strešnú terasu. Mimochodom, bazén sa v podkroví už nachádzal, len v zbrojovke neslúžil na plávanie. Na ten ho prispôsobili architekti.

Teraz na chvíľu odložme svoju závisť a pozrime sa na dokonalé veľdielo dvojice.

Pozrite si galériu

Dvojposchodový loft so sklenenou podlahou vám zaručene vyrazí dych

V skutočnosti je to klasické podkrovie s koženým kreslom a murovanými múrmi. Najviac nás prekvapila sklenená podlaha v knižnici.

Zdroj: Homedit