Aktualizované Krimi

FOTO Požiar výrobnej haly v Ľubovninanskych kúpeľoch: Spôsobil škody za 300 tisíc eur

Škody spôsobené požiarom výrobnej haly v Ľubovnianskych kúpeľoch boli vyčíslené na 300 tisíc eur. Na miesto bola vyslaná expertízna skupina.

Ilustračný obrázok k článku FOTO Požiar výrobnej haly v Ľubovninanskych kúpeľoch: Spôsobil škody za 300 tisíc eur
2
Galéria
Zdroj: KRPZ Prešov

„Pred 2:00 hodinou 11. februára boli hasiči vyslaní do závodu na výrobu minerálnej vody do Ľubovnianskych kúpeľov. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že horí sklad s uskladnenými PET fľašami a kartónmi, pričom sa rozšíril aj do výrobnej haly a zasiahol výrobné stroje. Pri udalosti zasahovali profesionáli z Ľubotína, Kežmarku a dobrovoľní hasiči z Novej Ľubovne a Podolínca,“ uviedla Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Viac ako 25 hasičom so siedmimi kusmi hasičskej techniky sa požiar podarilo lokalizovať pred 8:00 hodinou.

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik, doposiaľ neznámy páchateľ mal zatiaľ nezisteným spôsobom a pomocou doposiaľ presne nezistenej chemickej látky v zadnej časti prevádzky plničky vôd v obci Chmeľnica, v okrese Stará Ľubovňa spôsobiť požiar.

„V dôsledku tohto došlo k zhoreniu prístrešku, skladu a časti strechy výrobnej linky vrátane rôznych vecí, ktoré sa v týchto priestoroch nachádzali. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 300 tisíc eur,“ uviedol Džobanik s tým, že na mieste boli prítomní aj experti z kriminalistického a expertízneho ústavu a taktiež psovod so služobným psom vycvičeným na vyhľadávanie horľavých látok, ktorý aj označil miesto, kde bola použitá horľavá látka.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Starej Ľubovni začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM