Ako si poradiť s pestovaním rýchlených krokusov

Ako si poradiť s pestovaním rýchlených krokusov

Každoročne neodolám a kúpim si v zime rýchlené krokusy alebo hyacinty. Niekedy mi však ani nevykvitnú, inokedy hej avšak kvitnutie trvá veľmi krátko. Kde robím chybu? E. M. Brezno

Krokusy sú skvelou dekoráciou bytu počas zimného obdobia. Na to, aby krásne rozkvitli potrebujú aj v interiéri dostatok svetla, priebežne čerstvý vzduch ale hlavne vlhkejší – pomôže denné orosovanie. Substrát treba neustále zavlažovať, avšak treba dať pozor na premokrenie, pretože hľuzy by hnili. Nedostatok vlahy spôsobuje zasychanie kvetných pukov, prípadne ich nevykvitnutie.

Netreba tiež zabúdať, že ide o rastliny, ktorým sa najlepšie bude dariť a aj kvety budú trvácnejšie v chladnejšom prostredí chodieb, hál či veránd. Prekúrené miestnosti so suchším vzduchom na pestovanie rýchlených krokusov vhodné nie sú. Dobre sa im bude dariť aj v exteriéri a to aj vtedy, keď sa teploty pohybujú okolo nuly. Podobné pravidlá platia aj pri pestovaní rýchlených hyacintov.

Odpovedal: Daniel Košťál, záhradnícky špecialista

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje