Prejsť na obsah

Ponuka aktivít počas jarných prázdnin je bohatá

Jarné prázdniny sa v Košickom kraji začínajú v pondelok 18. februára a potrvajú do 24. februára 2019. Podujatia pre malých aj väčších školákov pripravilo Centrum voľného času, Knižnica pre mládež mesta Košice aj košická ZOO v Kavečanoch.

Prímestské tábory na jeden aj päť dní

V ZOO Košice sa deti sa môžu tešiť na kontakt so živými zvieratami, návštevu chovných zariadení, uvidia tiež zázemie vo vybraných chovných zariadeniach a môžu si vyskúšať aj prácu ošetrovateľa. Rodičia môžu dieťa prihlásiť do tábora na jeden alebo aj na päť dní telefonicky na čísle 0948 170 030 alebo mailom na adrese vzdelavanie@zookosice.sk

Knižnica pre mládež mesta Košice v rámci prázdninového programu ponúka zábavné dopoludnia, od pondelka do piatku, vždy v čase od 10.00 – 12.00 hodiny, kedy budú v mimoškolských pobočkách prebiehať tvorivé dielne, zábavné čítania, súťaže a k dispozícii budú stolové spoločenské hry. Vo štvrtok budú otváracie hodiny pobočiek pre prázdninujúcich školákov rozšírené - otvorené budú od 8.00 - 16.00 hod.

Centrum voľného času plánuje privítať deti v prázdninovom klube na Popradskej 86. Každý deň budú mať možnosť zažiť niečo iné, navštívia Botanickú záhradu, Bábkové divadlo či divadelné predstavenie. Prihlásiť svoje ratolesti môžete telefonicky na čísle 055/641 14 11 alebo mailom na adrese tabor@cvckosice.sk.

Prímestské tábory organizujú aj centrá voľného času, ktoré sú súčasťou niektorých základných škôl. Deti privítajú počas jarných prázdnin na ZŠ Bukovecká, ktorá tábor pripravila v spolupráci s Výmenníkom Važecká a OZ Loďka nádeje (kontakt 055/72 954 78). Prímestský tábor pre malých lyžiarov a turistov organizuje ZŠ Staničná, ktorá pripravila aj jarný pobytový tábor v penzióne Driečna (kontakt 055/62 537 20).

Pre deti od 5 do 15 rokov zorganizovala jarný prímestský tábor aj ZŠ Hroncova. Program pre nich je pripravený od pondelka do piatka od 8. do 16. hodiny.

Prázdniny v planetáriu aj na ľade

V hvezdárni a planetáriu CVČ na Popradskej 86 je v pondelok 18. februára 2019 pripravené podujatie Valentínske prázdninové planetárium s programom o 10., 14. a 16. hodine.

  1. februára 2019, už túto nedeľu, sa môžete zabaviť na Jazerskej korčuľovačke, ktorú CVČ pri ZŠ Bukovecká pripravila v spolupráci s MČ  Košice - Nad jazerom.

 

Prajeme vám krásne prázdniny!