Je žiarlivý? Znaky, že sa nikdy nezmení a treba ho pustiť k vode

Žiarlivosť vo vzťahu je čisté peklo. Niektorí muži sa dokážu zmeniť, zmierniť svoju žiarlivosť, alebo ju úplne vymeniť za postupné budovanie dôvery a lásky. No niektorí sa nezmenia nikdy a vždy budú robiť scény aj pre maličkosti.

15.02.2019 15:00
žiarlivý muž, konflikt vo vzťahu Foto:
Aj v manželstve musíte mať právo na súkromie.
debata

Pozrite sa na znaky tých, ktorí vždy budú vo vzťahu najviac žiarlivcami a až potom partnermi.

Vždy chce vedieť, čo robíte

Každý chlap sa spýta kam idete, čo robíte a možno aj kedy prídete. Je to záujem. No ak máte chlapa, ktorému musíte presne vyrozprávať nielen kam idete, ale aj po návrate referovať a bude hľadať časové straty a chyby vo vašom vysvetlení, je to skôr maniak ako partner, ktorý sa o vás zaujíma.

Kontrola života

Jane Greer je vzťahová terapeutka a tvrdí, že najhoršia forma žiarlivosti vo vzťahu je, ak vám partner nedopraje súkromie. Tým myslí aj stratu finančnej slobody. Partner chce zrazu všetko spoločné. Je nepríčetný, ak chcete mať svoje peniaze, svoje koníčky, svoje športy, svoje kamarátky. Od takého radí rýchlo ujsť. Čím neskôr, tým je to horšie.

Nechce, aby ste hovorili s inými mužmi

Ak vám aj niečo dovolí, tak rozhodne nie iného muža. Ak mu spomeniete kolegu v práci, už je oheň na streche. Jane Greer tvrdí, že od takéhoto chlap je lepšie odísť. Je to totiž obvykle slaboch, ktorý si sám neverí a prenesie to na vás. Budete trpieť už len keď dáte čašníkovi prepitné.

Očakáva, že budete ako malá

V preklade Jane Greerovej to znamená, že na vás bude dozerať, akoby ste mali desať rokov. Príchody, činnosti, váš harmonogram bude poznať lepšie ako svoj. Práve toto je často výsledok chorobnej žiarlivosti a Jane tvrdí, že ak prerastie do takejto obsesie, chlap sa jej už nikdy nezbaví. Žijete so žiarlivcom najvyššej úrovne. Lepšie je nechať ho inej. Alebo, ak nechcete nikomu priať zle, nech radšej ostane starým mládencom.

Nerešpektuje vašu intimitu

Aj v manželstve musíte mať právo na súkromie. Je jedno, či na listové tajomstvo, na to, čo robíte v kúpeľni, alebo na heslo v mobile. Ak muž nerešpektuje vaše súkromie, Jane Greer tvrdí, že tak nerešpektuje vlastne ani vás samú. S takým chlapom sa neoplatí zahadzovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žiarlivosť #nedôvera

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...