MENU
zdravy-zivot

FOTO: Krásne bruško do 3-och mesiacov. Dá sa vyjesť! Tu máte dôkaz 40-ničky

Dnes a vľavo pred troma rokmi .
Zdroj: Instagram/@nessasphere
Zdravý život

FOTO: Krásne bruško do 3-och mesiacov. Dá sa vyjesť! Tu máte dôkaz 40-ničky

40-ročná finančníčka nikdy nemala problém s kilami navyše, no už v začiatkoch zmeny práce si na fotkách všimla, že vyzerá inak. Sedavý job a nepravidelná strava zavážili.

„Koncentrovala som sa na svoju prácu a nie na telo. Nepravidelne som sa stravovala, cítila som sa neustále vystresovaná a unavená," povedala 40-ročná Nessa pre Cosmopolitan.

Ťažké ranné vstávanie

Začala robiť malé zmeny, ktoré jej pomohli s transformáciou životného štýlu. Po práci nikdy nemala motiváciu ísť cvičiť, preto sa rozhodla, že si ráno privstane. Samozrejme, že začiatky boli ťažké a drnčiaci budík o 5:00 ráno ako najväčší nepriateľ, no stačilo naozaj vytrvať pár týždňov a ráno vstávala s radosťou. Dokonca sa začala sama prebúdzať pár minút pred alarmom. Po pol roku registrovala, že sa jej telo mení. Tešila sa z pevných svalov a redukcie tuku. 


Zdroj videa: Instagram/@nessasphere

Málo energie? Niečo nesedí

Nessa zo seba dávala všetko a pociťovala svalovú silu. No cítila sa vyčerpaná a vedela, že je niečo zle. Preto sa rozhodla zamerať na zmenu stravy. Hoci si myslela, že jedáva zdravo, poradila sa s výživovým poradcom, ktorý jej zostavil jedálny plán na 5-6 jedál denne každé tri hodiny. Za deň skonzumovala 2000 kalórií. 

7 tajomstiev žien, ktoré nikdy nechudnú a sú štíhle. Také jednoduché!

Viac FOTO ► TU 

FOTO: Krásne bruško do 3-och mesiacov. Dá sa vyjesť! Tu máte dôkaz 40-ničkyFOTO: Krásne bruško do 3-och mesiacov. Dá sa vyjesť! Tu máte dôkaz 40-ničky
Zdroj: Instagram/@nessasphere

Stravu na celý týždeň si rozvrhla a pripravila cez víkend, aby nepodľahla pokušeniam a nedostatku času na prípravu počas týždňa. 

  • Na raňajky má najradšej celozrnný chlieb a lyžičku arašidového masla.  
  • Obedy si skladá zo sladkých zemiakov, kuracích pŕs, avokáda, brokolice, basmati ryže, zelených fazuliek, rada si robí cuketové rezance, krevety, celozrnné cestoviny a domáce pesto.
  • Na večeru má pripravené vajíčka, paradajky a špenát či zelený šalát s lososom a ryžovými chlebíčkami.

Názor špecialistu na chudnutie: Skúšate diéty? Počítať kalórie naozaj nepomôže

„Uvedomila som si, že som nemala dobrý vzťah k stravovaniu. Jedlo dnes beriem ako dôležitý prostriedok, zdroj energie a živín, vďaka ktorému telo pracuje, ako má. Naozaj, dajte si záležať na tom, aby pozitívne ovplyvňovalo vaše zdravie a telo," radí.  

Jej tipy na celodenné MENU si pozrite ►►► TU 

FOTO: Krásne bruško do 3-och mesiacov. Dá sa vyjesť! Tu máte dôkaz 40-ničkyFOTO: Krásne bruško do 3-och mesiacov. Dá sa vyjesť! Tu máte dôkaz 40-ničky
Zdroj: Instagram/@nessasphere

Foto: Instagram/@nessasphere

To je zmena!

Po 11 týždňoch si všimla zmeny, ktoré jej dodali ešte väčšiu motiváciu. Okrem toho, že mala oveľa viac energie, v zrkadle sa usmievala na vyrysované brušné svaly bez tukových vrstiev. „Ľudia mi stále opakujú, že nevyzerám na 40. Ja im poviem, aby jedli viac. Jedlo nie je nepriateľ," hovorí Luxemburgčanka.

FOTO: Krásne bruško do 3-och mesiacov. Dá sa vyjesť! Tu máte dôkaz 40-ničkyFOTO: Krásne bruško do 3-och mesiacov. Dá sa vyjesť! Tu máte dôkaz 40-ničky
Zdroj: Instagram/@nessasphere

Foto: Instagram/@nessasphere

Celý proces jej premeny Nessu inšpiroval k tomu, aby si urobila licenciu fitness trénerky. Svoju cestu dokumentuje na sociálnej sieti. 

Video

Poradňa zdravia

Zobraziť

Trojročného syna bolieva ucho. Čo to môže byť, je to vážne?

Bolesť ucha je jeden z najčastejších symptómov u detí. Bolesť uší môže byť primárna, kedy je patológia ušného pôvodu (oblasť vonkajšieho, stredného či vnútorného ucha) a sekundárna, tzv. prenesená bolesť, kde musíme pátrať po prípadnom zdroji bolesti napr. stomatologického charakteru. Najčastejšou príčinou je zápalový proces a infekcia. V detskom veku sú časté poruchy sluchovej trubice. Sluchová trubica je samostatný orgán, ktorý spája nosohltan a stredoušnú dutinu. Sluchová trubica má tri funkcie - ventilačnú, drenážnu a ochrannú. Porucha ktorejkoľvek z nich môže spôsobiť jej patológiu. Detský pacient má odlišné anatomické pomery sluchovej trubice od dospelého človeka. Až u 40 % detí sa vyskytuje porucha sluchovej trubice. Vo väčšine prípadov sa nemusí jednať o nič vážne. Avšak pri pretrvávaní bolesti ucha, prípadne pridružení ďalších príznakov ako je zvýšená teplota, zhoršenie sluchu, výtok z ucha, závraty a podobne, je potrebné dôkladné otoskopické a ďalšie vyšetrenia.

čítať viac

Po noci mám vždy hrubý biely povlak na jazyku. Čo s tým?

Biely povlak na jazyku môže mať via­cero príčin. Môže to byť príznak prob­lému s trávením, oslabenej imunity pri prechladnutí alebo zápal v ústnej dutine, nedostatok B vitamínov alebo železa, nežiaduci účinok pri užívaní niektorých liekov, hlavne antibiotík, pri fajčení alebo cukrovke. Najčastejšie je to však prejav kvasinkovej infekcie na jazyku.

Na začiatok liečby je vhodné použiť škrabku na jazyk, ktorá odstraňuje biely povlak z jazyka, znížiť príjem cukru a použiť probiotické pastilky, ktoré pomáhajú osídliť ústnu dutinu správnymi baktériami. Taktiež môžete používať dezinfekčný alebo protizápalový sprej do ústnej dutiny a začať užívať vitamíny B skupiny, ktoré majú pozitívny vplyv na sliznice. Ak by problém pretrvával, poraďte sa so svojím lekárom.

Zdroj: Dr.Max
čítať viac
doktor

Opýtajte sa
odborníka

Poraďte sa s našimi
odborníkmi.

Položiť otázku

Opýtajte sa odborníka

Poraďte sa s našimi odborníkmi.

Položiť otázku
doktor