Jarné a stabilné počasie by mohlo vydržať až do marca

Peter Minárik

Európu čaká nasledujúce dni veľmi stabilné počasie, ktoré bude pod kontrolou a vplyvom rozsiahlej oblasti vysokého tlaku vzduchu.

Nasledujúce dni nehrozia na našom území nejaké výraznejšie zrážky. Podľa predpovede na najbližšie dni a vyhliadku nás čaká stabilné počasie, ktoré by mohlo zotrvať až do konca mesiaca.

Počasie pod kontrolou tlakovej výše

Na našom území začala počasie ovplyvňovať rozsiahla oblasť vysokého tlaku vzduchu. Tá má stred nad strednou Európou a nasledujúce dni a víkend sa bude presúvať smerom nad juhovýchodnú Európu.

Na začiatku budúceho týždňa však začne nad našou oblasťou mohutnieť ďalšia tlaková výš, ktorá ovplyvní počasie nielen u nás, ale aj v mnohých oblastiach Európy až do konca budúceho týždňa.

Teploty budú vysoké a počasie stabilné

Podľa vyhliadok nás stabilné počasie čaká niekoľko dní a šanca na nejakú zmenu je až na konci februára okolo 27. až 28.2. kedy by stabilný charakter mohol narušiť prechod studeného frontu. 

Okrem toho, že nás čaká stabilné počasie, tak súčasne bude veľmi teplo.

Maximálne teploty by pri slnečnom počasí mali stúpať až nad hranicu +10 °C. Zrána však treba počítať s hmlami, prípadne s nízkou oblačnosťou, ktorá by sa ojedinele mohla udržať aj po celý deň.

Sneženie ani silné mrazy nám tak v dohľadnej dobe určite nehrozia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd