Ratanový nábytok – ideálne riešenie pre vašu záhradu

Nie vždy je jednoduché vybrať perfektnú sedačku alebo jedálenský set pre vašu záhradu či terasu. Ak hľadáte záhradný nábytok, ktorý je silný, pohodlný a nevyžaduje veľkú údržbu, syntetický ratan je skvelou voľbou. Nájdete ho vo všetkých veľkostiach, prevedeniach i farbách a nemusíte sa pri ňom obávať nepriaznivých poveternostných podmienok.

Ideálne riešenie do exteriéru

Čím je ratanový nábytok výnimočný? V prvom rade svojou kvalitou. Pri bežnom užívaní a minimálnej starostlivosti vás bude tešiť dlhé roky. Je odolný voči vlhkosti i slnečnému žiareniu, nečakane ľahký, preto ho môžete kedykoľvek kamkoľvek premiestniť a on sa s radosťou prispôsobí vašim nárokom. Stačí si len sadnúť, relaxovať a vychutnať si pohodlie, ktoré vám ratanový nábytok poskytuje.

Vyberať si môžete zo širokej ponuky ratanových záhradných nábytkov a kombinovaných setov. Radi na terase obedujete či večeriate? V tom prípade je ponuka jedálenských ratanových súprav pre vás to pravé. Sú vyrobené z odolného umelého ratanu rôznych farieb, ktorý nepotrebuje žiadnu údržbu a hodí sa do každého prostredia. Vyberať si môžete z jedálenských stolov štvorcového i obdĺžnikového tvaru. Niektoré stoly sú dokonca kombinované s mliečnym sklom alebo s agátovým drevom.

Rozmanité druhy a tvary

Relax s kávou v ruke si pokojne vychutnáte za malým ratanovým konferenčným stolíkom, za väčším stolom zasa povečeriate v bohatom štýle s celou rodinou. Súčasťou ratanových setov sú aj pohodlné stoličky či otočné i multifunkčné kreslá. Rozmanité štýlové a farebné prevedenia uspokoja aj tých najnáročnejších, rýchlo sa skamarátia s modernou i klasickejšou terasou. Väčšie terasy si žiadajú súpravy stolov i sedačiek, do menších sa hodia stolíky alebo taburetky s úložným priestorom.

Ak si radi pozývate návštevy a potrebujete viac skladných kusov nábytku, určite voľte väčšie rohové sedacie súpravy s modulovými sedačkami a so stolíkom, na ktorý sa zmestí aj drobné občerstvenie. Takéto rohové súpravy môžete jednoducho prispôsobovať a v prípade potreby rozložiť do väčších rozmerov. Pohodlné podušky sú samozrejmou súčasťou sedačiek.

Ak ste si už všetko podstatné zariadili, máte na čom sedieť a aj stôl ste si už vybrali, prišiel čas na výber ratanových doplnkov. Ak ste fanúšikom letného opaľovania či oddychu s knihou v ruke, vyberte si z bohatej ponuky jednoduchších i ergonomických ležadiel a záhradných hojdačiek. Oku dizajnových fajnšmekrov zaručene ulahodí aj závesné či otočné vajíčko a kreslo alebo hojdacia sieť s tienidlom. Praktické využitie určite nájdu aj ratanové dlažby, obklady a úložné boxy.

Vychutnajte si čas oddychu vo svojom domove na vysokej úrovni vďaka štýlovému záhradnému nábytku. Životnosť ratanu predĺžite prikrývaním nábytku ochrannou plachtou, materiál je však odolný voči akémukoľvek počasiu a postará sa o luxusné chvíle strávené na terase na dlhé roky.