Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dankova zahraničná politika: Prepáčte, pán Lavrov!

.filip Minich .názory

Poníženecké ospravedlňovanie sa súdruhom z Kremľa a návšteva Stalinovej chaty. Takto vyzerá dnešné národniarstvo? To sme teda dopadli.

Filip Minich

predseda parlamentu Andrej Danko sa v Rusku ospravedlňoval šéfovi diplomacie Sergejovi Lavrovovi a predsedovi Dumy Vjačeslavovi Volodinovi za sankcie. 

Sankcie, ktoré konsenzom odsúhlasili všetky členské štáty Európskej únie ako reakciu na anexiu Krymu a rozpútanie konfliktu na východe Ukrajiny.  

Tieto sankcie sú pomerne slabé, Európe poškodili minimálne a viac ako ruskej ekonomiky sa dotkli zopár tamojších oligarchov. Sankcie nevrátili Krym ani nezastavili konflikt na východe Ukrajiny, ktorý sa skôr rokmi zmenil na zamrznutý. 

Načo teda boli dobré? Stačí si predstaviť, že by EÚ nijako nezareagovala. Aký signál by sme vyslali do Moskvy? Že môžu vo svojich avantúrach smerom na Západ pokojne pokračovať, a to nielen na Ukrajine, ale potenciálne aj v Pobaltí. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite