Suzuki Jimny Black Bison Edition nezaprie inšpiráciu vo výtvore nemeckej automobilky. Niektoré detaily naozaj pripomínajú prvky z novej triedy G, či dokonca z predchádzajúcej generácie, ale z verzie G500 4x4 na druhú.

Úprava je logickým krokom, lebo Suzuki žne s malým Jimny úspechy. Zákazníkov je toľko, že nestíhajú výrobné závody. Ako väčšina výtvorov Wald, aj Jimny má temnú tému s prevahou čiernej farby, či už matnej, alebo lesklej.

V novom nárazníku sú LEDkové pásy, rovnako tak v držiakoch nad čelným sklom. Predné svetlá sú osadené rovnakým systémom. Kvôli veľkým kolesám bolo nutné primontovať aj rozšírenia nárazníkov, ktoré sú priskrutkované viditeľnými skrutkami.

Suzuki Jimny Black Bison Edition - vzadu zmizlo rezervné koleso Zdroj: Wald International

Zozadu vidno spojler, ktorý je podobný predným držiakom na LED svetlá. Kompletne všetky úpravy, vrátane zväčšenej svetlej výšky a inej prednej masky spôsobili to, že z milo vyzerajúceho auta sa stalo niečo, čo pripomína skôr vozidlo na prežitie akejkoľvek katastrofy.

Niektoré z dielov bude určite možné objednať aj na Slovensko, ale otázna bude ich homologizácia, čo by predstavovalo potenciálny problém minimálne pri technickej kontrole.

Suzuki Jimny Black Bison Edition - predok pripomína triedu G Zdroj: Wald International