Peter Pellegrini ocenil činosť Slovenského Červeného kríža

14.02.2019

Predseda vlády SR Peter Pellegrini prijal dnes na Úrade vlády SR predstaviteľov Slovenského Červeného kríža, ktorý si tento rok pripomína 100. výročie založenia na našom území.
 
Vláda je pripravená navýšiť finančné zdroje pre Slovenský Červený kríž, a to na podporu konkrétnych projektov. Peter Pellegrini požiadal ministerku zdravotníctva Andreu Kalavskú, ktorá sa na stretnutí zúčastnila tiež, aby spolu so zástupcami Slovenského Červeného kríža tieto projekty definovali.
 
Predseda vlády SR počas prijatia ocenil činnosť Slovenského Červeného kríža, a to tak pri osvete poskytovania prvej pomoci, ako aj aktivity SČK pri náboroch a oceňovaní darcov krvi. Členom SČK, ako aj dobrovoľníkom pracujúcim pre Červený kríž sa poďakoval za ochotnú a nezištnú pomoc, ktorú v ťažkých podmienkach spôsobených prírodnou či humanitárnou katastrofou poskytujú úplne neznámym ľuďom. Premiér avizoval, že sa s dobrovoľníkmi Červeného kríža rád stretne, aby mohol aj osobne oceniť ich aktivity.
 
Medzinárodný Červený kríž je najstaršou a najväčšou humanitárnou organizáciou, v roku 1859 ju založil Švajčiar Henry Dunant.

26308