Štýlová detská izba

Štýlovo zariadené detské izby si dokážete navrhnúť a zariadiť úplne sami

Reklamný článok - 14. februára 2019 - 2522. zobrazení

Minimalistický štýl bývania patrí k najpreferovanejším štýlom, no v detskej izbe by základné prvky minimalistického štýlu neuspeli. Základnými farbami minimalistického štýlu bývania sú biela a sivá. Detská izba by mala byť, ale plná farieb. Farby totiž rozvíjajú detskú fantáziu, a tak by to malo zostať.

Ak práve plánujete nanovo zariaďovať detskú izbu vašich potomkov, poradíme vám, na čo nezabúdať.

Zainvestujte do izolácie podlahy

Každý rodič sa musí popasovať s tým, aby „skrotil“ svoje dieťa. Musíme si však uvedomiť, že deti sú živé a dokážu narobiť hluk, s ktorým sa nemusia stotožňovať susedia pod vami.

Žena s dieťaťom

Odporúčame vám preto zainvestovať do izolácie podlahy v detskej izbe. Výhody kročajovej izolácie pod plávajúcou podlahou vás presvedčia, aby ste sa do tejto nenáročnej rekonštrukcie pustili. Budete spokojní nielen vy, ale aj susedia pod vami.

Okná ozdobte záclonami s detskými motívmi

Žalúzie a rolety sú kvalitnou tieniacou technikou a ich kvality oceňujeme už roky. Aby však okná v detskej izbe nepôsobili príliš nudne, skúste ich ozdobiť hotovými záclonami pre deti.

Záclony v detskej izbe

Na výber máte z veľkého množstva detských motívov. Záclony vám odporúčame zladiť s kobercom. Ak nie aj rozprávkovou postavičkou, tak aspoň farbami. Hotové záclony si vyberajte preto, lebo pri nich nie je potrebná ďalšia úprava. Stačí si vybrať dĺžku a výšku, ktorá vám pasuje na okná do detskej izby.

Pravidlo troch zón

Práve v tomto robí väčšina rodičov chyby. Miestnosť zariaďuje chaoticky, časti sa navzájom spájajú a sú rušivé. Skúste pri zariaďovaní miestnosť rozdeliť na tri zóny, ktoré budú určitým spôsobom ohraničené.

Zariadená detská izba

Jedná sa o tieto tri zóny: spaciu, študijnú a hraciu časť. Spiaca časť by mala byť, čo najďalej od dverí. Hracia by mala byť ďalej od študijnej časti. Študijná by mala byť zase, čo najbližšie k oknu. Zóny opticky rozdeľte kobercom, otvorenými policami a knižnicou.

  • Kategórie

Podobné články