Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pred smrťou zverejnila VIDEO: Julie (†49) mala strašlivé podozrenie, o pár rokov sa vyplnilo

Julie O'Connorová Zobraziť galériu (2)
Julie O'Connorová

Tri dni predtým, ako zomrela na jedno z najzákernejších ochorení, zanechala dôležitý odkaz. Julie O'Connorová z Bristolu lekárov dlho upozorňovala na príznaky, ktoré ignorovali - až šesťkrát jej podozrenie na rakovinu zamietli. Aj kvôli ich pochybeniu svoj boj s chorobou prehrala.

 

Julie O'Connorová pracovala ako zdravotná sestrička a príznaky rakoviny dobre poznala. Jedného dňa zneistela, keď spozorovala zvláštne zdravotné zmeny aj na sebe. Dostala strach, že by mohla trpieť rakovinou krčka maternice.

Čítajte viac: Stačí jediný pohľad do podprsenky: Signály, že sa niečo deje s vaším zdravím

Na problémy sa lekárovi sťažovala už v roku 2014, no vyšetrenie jej podozrenie vyvrátilo. Napriek tomu Julie výsledok testu nepresvedčil a vyžiadala si jeho opakovanie. Či to bola biopsia alebo klasické vyšetrenie u gynekológa, všetky výsledky hovorili proti jej tvrdeniu. Ani po šiestich vyšetreniach lekári nevideli prvé príznaky karcinómu krčka maternice.

Foto: Gettyimages.com
Zobraziť galériu (2)
Foto: Gettyimages.com  (Zdroj: gettyimages.com)

Štyridsaťdeväťročná Britka zomrela 4. februára, päť rokov po tom, ako vyslovila svoje prvé podozrenie pred lekármi. Krátko pred smrťou nakrútila na smrteľnej posteli po boku svojho manžela smutné video. Upozorňuje v ňom na utrpenie, ktorým si musela prejsť kvôli chybnej diagnóze.

„Je ohavné, akým spôsobom trpím a neprestávam trpieť,“ povedala pološepotom chorobou zničená žena. Karcinóm krčka maternice jej diagnostikoval až súkromný lekár, u ktorého si vyžiadala dôkladné vyšetrenie tri roky od vyslovenia jej prvého podozrenia. Našiel jej 4,5-centimetrový nádor, ktorý blokoval vchod do maternice. Keby žene rakovinu diagnostikovali včas, možno by jej pomohol jediný chirurgický zákrok.  

Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre maloletých a osoby s citlivou povahou. 

Príznaky rakoviny krčka maternice

Podľa manžela 49-ročnej Britky možno lekári rovnako pochybili aj v prípade iných žien. Rodina si kladie zúfalú otázku, ako mohli prejavy rakoviny lekári prehliadať a prečo testy ukazovali negatívny výsledok. Videom, ktoré bolo zverejnené na Facebooku Julie O'Connorovej, chcú príbuzní poukázať na diery v diagnostike, ale aj následky závažného ochorenia. Rodina tiež zažalovala nemocnicu, ktorá v diagnostike niekoľkokrát pochybila. Podľa BBC nemocnica zdravotnú zodpovednosť prijala a ponúkla rodine kompenzáciu.

Rakovina krčka maternice patrí medzi najčastejšie zhubné ochorenia u žien. Ochorenie vyvoláva ľudský papilomavírus (HPV), proti ktorému je dnes možné dať sa preventívne zaočkovať. Príznaky ochorenia môžu zahŕňať viacero prejavov, medzi najčastejšími sú krvácanie mimo cyklu, bolesť v panvovej oblasti, bolesť pri styku, nepríjemný pocit v oblasti podbrušia, výtok či urologické problémy.

 

 

 

 

Viac o téme: Rakovina krčka materniceJulie O'Connorová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9