Mesto Trnava

Akustika pripomenie Trnave atmosféru leta

Prešovská Akustika vystúpi v Trnave v sobotu 16. februára 2019 o 20.00 hod. v Malom Berlíne spolu so skupinou Erik Šulc & Tribal Colours.

Slovenská kapela Akustika vydala pred letom nový album Zastavme svet. Hudobníci absolvovali leto plné festivalových vystúpení aj s pesničkami z aktuálnej nahrávky a krátko po novom roku vyrazili na prvé klubové turné. Akustika chce svojim fanúšikom uprostred zimy pripomenúť atmosféru z leta, keď si spoločne užívali festivaly, slnko, dobrú náladu a pohodu. Hudobníci do svojho koncertného plánu okrem rodného Prešova zaradili aj ďalšie mestá, kde už predtým koncertovali, cítia tam podporu od fanúšikov a vedia, že sa potešia, ak im prídu opäť zahrať.

Keďže v lete ich videli tisícky ľudí na festivaloch prevažne s novými pesničkami z albumu Zastavme svet, pripravili si hudobníci aj niečo extra. „Rozšírime program o nové skladby, ktoré sme predtým naživo nehrali a pozvali sme si aj hostí. S niektorými chceme pripraviť úplne nové skladby. Nebudeme mať tých istých hostí v každom meste a niečo vznikne možno aj priamo na pódiu. Pozvali sme hosťujúcich dídžejov a Erika Šulca (speváka Medial Banana) s jeho projektom Tribal Colours,“ uvádza líder kapely Pavol Kovaľ.


Pri svojom vzniku v roku 2012 tvorilo Akustiku (pôvodne sa volali N3O Akustika) päť členov. Časom sa obmenili, skupina sa rozšírila o ďalšie nástroje a názov si skrátili na súčasnú podobu. Novému albumu plnému pozitívnych a chytľavých skladieb sa darí, a tak kapela pripravuje jeho opätovné lisovanie. Podobne rýchlo sa míňajú aj ich tričká, odznaky a peňaženky, ktoré sú vytvorené z ekologických materiálov, pretože ochrana prírody je pre členov kapely dôležitá. „Sú to naše témy, nad ktorými sa bežne, keď sa stretneme, zamýšľame a vytáča nás to, čo sa deje. Veľa toho nájdete v našich textoch,“ odkazuje Akustika.

Koncert sa bude konať v kultúrnom centre Malý Berlín (Štefánikova 4) v Trnave v sobotu 16. februára o 20.00 hod. Lístky v cene 5 € sú dostupné v predpredaji na stránke MaxiTicket.sk, na mieste sa budú predávať za 7 € od 19.30 hod.

Podujatie vzniklo aj s podporou Mesta Trnava.

Lokalita

GPS:
N 48.37847801902372 / E 17.5854161407226

13.2.2019 16:04

Komentárov: 0