Lyžovačka na Stuhlecku autobusom - moje skúsenosti

Lístok na autobus aj skipass si kúpite ako jeden balíček. Môžete ho aj darovať blízkemu ako darček. Ak chcete ísť na Stuhleck na skialp, skipass nie je podmienkou - kúpite si iba lístok na autobus. Za cestu zaplatíte v tomto prípade 25 Eur. Bus odchádza z Bratislavy o siedmej ráno a zo Spital am Semmering sa pohne o 16:30 na lyžovanie či výlet máte cca 7 hodín času. Do Bratislavy sme prišli okolo 18:30. Aké je to cestovať na lyžovačku autobusom? Tu sú moje skúsenosti.

Na stanicu pohodlne autom - parkovanie je zdarma

Ak bývate ďalej od centra Bratislavy, treba si trochu privstať. Výhodou ale je, že cena lístka zahŕňa aj parkovanie na stanici (môžete tam zdarma parkovať až 36 h). Autobus odcházda z nástupišta číslo 4 o 7:00. Pro tip - ak máte nové lyže, dajte si ich do batožinového priestoru medzi poslednými, aby sa nepoškriabali.

Počas jarných prázdnin 2019 bude autobus jazdiť každý deň

Autobus na Stuhleck jazdí každý víkend, počas sviatkov alebo školských prázdnin od decembra do konca marca. Aktuálny rozvrh nájdete v cestovnom poriadku Slovak Lines. Pokiaľ sa chystáte na lyžovačku počas prázdnin, lístok si kúpte vopred cez mobilnú appku, na stránke Slovak Lines alebo priamo na autobusovej stanici. Je možné, že tento typ výletu bude veľký záujem.  

stuhleck lyzovacka

Ako sa cestuje autobusom?

Paráda, čistá hlava. Žiadne stresy zo šoférovania ani nekonečné hľadanie parkovacieho miesta pri lanovke. Ak ste už na Stuhlecku boli lyžovať isto viete, aký problém je tam s parkovaním, najmä počas jarných prázdnin. Cesta na Stuhleck trvá dve hodiny, ale v autobuse je funkčné wifi.

stuhleck

Koľko stojí lístok a skipass?

Ak sa rozhodnete cestovať autobusom ušetríte aj na skipasse. Spolu s cestovným lístkom vás lyžovačka bude stáť 59 Eur pre dospelú osobu. 55 Eur zaplatí mládež (15 až 18 rokov) a deti do 14 rokov majú skipass a cestovný lístok za 41 Eur. Doprava bez skipassu vás bude stáť 25 Eur.

Kde parkuje autobus na Stuhlecku?

Zaparkovali sme len pár metrov od stanice lanovky - teším sa. Autobus na nás počká celý deň a môžeme si v ňom nechať nepotrebné veci. Dokonca šofér nám bus počas obeda medzi 12:00 a 13:00 otvoril a mohli sme sa najesť a dostať k svojim veciam.

lyzovacka stuhleck

Skipass na Stuhleck dostanem od šoféra?

Ak ste si okrem cestovného lístka kúpili aj skipass, dostanete ho od šoféra. Skipass je potrebné po skončení lyžovačky vrátiť.

Aká je lyžovačka na Stuhlecku? Je tam dosť snehu?

Túto sezónu je všade snehu dosť a Stuhleck nie je výnimkou. Od decembra sme tam boli asi 3-krát a snehu bolo vždy dostatok, myslím, že táto sezóna je “snehovo” nadpriemerná. Dalo sa jazdiť aj v lese, kde sme našli neporušený prašan.

Zjazdovky sú pekne upravené a výhodou je, že na Stuhlecku si zalyžuje slabší, ale aj dobrý lyžiar. Nájdete tam 26 kilometrov zjazdoviek, väčšina z nich je označená ako modrá - ľahká trasa. Osobne ma potešili aj mnohé reštiky. Keď som už nevládala lyžovať, zakotvili sme v jednej z nich na kávu a tradičnú, jablkovú štrúdľu.

- toto je PR článok