Logistika a skladovanie

cargo-partner zvyšuje skladové kapacity

cargo-partner rozšíril svoje kapacity o 4 000 m². V Dunajskej Strede teraz disponuje 18 200 m² skladových priestorov pre 24-tisíc paliet.

Spoločnosť cargo-partner sa pre rozšírenie kapacít rozhodla vzhľadom na rastúci dopyt zákazníkov. Ide o jediného poskytovateľa logistických služieb na Slovensku, ktorý má sklad priamo prepojený s kontajnerovým terminálom. Kontajnery prichádzajúce vlakom z prístavov v Hamburgu, Bremerhavene, Rotterdame, Terste a Koperi skladajú pracovníci špeciálnymi vysokozdvižnými vozíkmi priamo ku skladu cargo-partner. Existujúca prekládková hala má k dispozícii deväť nakladacích brán, ktoré slúžia na priamu vykládku z kontajnerov. Tento spôsob odbúrava využívanie ťahačov na ceste medzi terminálom a skladom. Výsledkom je časová úspora jedného až dvoch dní, zníženie nákladov na dopravu a výrazný ekologický aspekt.

Nová skladová hala je udržiavaná v energeticky a nákladovo efektívnom teplotnom rozsahu v rozmedzí 15 až 25°C a je ideálna pre manipuláciu projektových a nadrozmerných zásielok. Preprava nadrozmerných zásielok je ďalšou oblasťou, kde je výhodou priame susedstvo s kontajnerovým terminálom. Špeciálne prepravy kamió¬nom totiž podliehajú rôznym obmedzeniam a z toho vyplývajúcim logistickým problémom. V rámci rozširovania skladových kapacít sa o 500 m² zväčšila aj administratívna plocha, pričom počet zamestnancov vzrastie zo 40 na 60.

cargo-partner aktuálne na Slovensku prevádzkuje dve vlastné moderné logistické centrá. Popri sklade v Dunajskej Strede je druhou logistickou lokalitou Bratislava s kapacitou 14 000 paletových miest na ploche 8 200 m². „V súčasnosti výrazne investujeme do rozvoja našich celosvetových skladových kapacít. Rozšírenie v Dunajskej Strede posilňuje náš záväzok k tejto ideálnej lokalite v bezprostrednej blízkosti kontajnerového terminálu METRANS. Tento dopravný uzol chceme využiť na ďalšie rozvíjanie našich priemyselných riešení pre automobilový priemysel,” hovorí Stefan Krauter, CEO a majiteľ cargo-partner.

„Spolupráca medzi našimi spoločnosťami v Dunajskej Strede je jedinečným príkladom efektívnej kombinácie riešení. Priame pripojenie terminálu a skladu nahrádza last-mile trucking, čo prináša množstvo výhod,” konštatuje Peter Kiss, CEO spoločnosti METRANS.

Nedávne investície cargo-partner do logistiky zahŕňajú ocenené drevené iLogistic centrum v blízkosti centrály spoločnosti v rakúskom Fishamende s plochou viac ako 12 200 m², iLogistics Center v bulharskej Sofii so skladovou plochou 16 500 m² (obe spustili svoju prevádzku v júni 2018), nové sklady v Hamburgu (4 900 m², otvorený v roku 2017), Clarksville, TN a Chicagu, IL (14 000 m² každý, otvorený v roku 2017), ako aj sklad s viac ako 3 000 m² skladovej plochy v Hong Kongu, otvorený v zime 2018. Aktuálne prebieha výstavba nového iLogistics centra v slovinskej Ľubľane pre 20 000 paliet na ploche 25 000 m². Spustenie prevádzky je plánované na leto 2019. Každý z týchto projektov je súčasťou strategických investícií cargo-partner do rozširovania globálnych logistických kapacít.

Prečítajte si aj

Back to top button