MojWindows

Epson v deň otvorenia veľtrhu ISE 2019 predviedol svoj nový laserový projektor EB-L30000U s jasom 30 000 lúmenov, ktorý bude oficiálne uvedený na trh až v roku 2020. Špičkový inštalačný laserový projektor je zameraný na spoločnosti zaoberajúce sa prenájmom a inscenáciami, pohostinstvom a turistickými atrakciami.

Zároveň odhalil svoj najnovší rad kompaktných inštalačných laserových projektorov, EB-L1075U, EB-L1070U a EB-L1050U, ktoré stačí namontovať a ďalej sa už o ne nemusíte starať. Ide o najdostupnejšie a najvšestrannejšie inštalačné projektory spoločnosti Epson s obrazovou technológiou 4K a podporou vymeniteľných objektívov.

Sú navrhnuté na použitie na veľkých udalostiach: od turistických atrakcií cez posluchárne, až po múzeá či zasadacie miestnosti, pretože vytvárajú jasné (až 7 000 lúmenov), detailné, živé a pôsobivé snímky. Vďaka minimalistickému, nenápadnému dizajnu a tichšiemu zvuku ventilátora sa skvele hodia do rôznych druhov prostredia.

Na veľtrhu ISE sa ďalej predstavil štýlový a pevný signage projektor EB-U50 s nízkymi celkovými nákladmi na vlastníctvo. Priestorovo prívetivý a nenápadný projektor EB-U50 bol navrhnutý tak, aby upútal pozornosť publika osvetlením a projekciou prakticky na každý povrch.

Je možné ho použiť ako projektor alebo reflektor a je ideálny do výkladov, predvádzacích miestností, pre dynamický alebo experimentálny obsah digitálneho umenia, obchodné označovanie, ako dekorácia, na vzdelávacie účely alebo na firemné prezentácie.

Projektorom EB-U50 je možné otáčať nielen horizontálne v uhle 360 stupňov a vertikálne v uhle 30 stupňov, ale navyše ho je možné taktiež nakláňať tak, aby premietal na výšku.

Medzi ďalšie zlaté klince prezentácie noviniek od Epsonu patrí ukážka inteligentných titulkovacích okuliarov od Národného divadla Veľkej Británie navrhnutých pre ľudí so stratou sluchu, ktoré boli nedávno uvedené na trh.

Inteligentné titulkovacie okuliare využívajú okuliare Moverio s aplikáciou rozšírenej reality spoločnosti Epson, s ktorými návštevníci divadla vidia synchronizovaný prepis dialógu v reálnom čase priamo na šošovkách okuliarov. To znamená, že ľudia so stratou sluchu môžu sledovať dej bez toho, aby spustili zrak z javiska.

„Rozšírená realita rýchlo dozrieva a mnoho testovacích aplikácií sa teraz stáva súčasťou hlavného prúdu. Skvelým príkladom je naša spolupráca s Národným divadlom, ktorá dokazuje, ako môžu inteligentné okuliare pomôcť ľuďom so stratou sluchu a sprístupniť im divadlo.

Sú jednou z mnohých užitočných aplikácií naprieč rôznymi odbormi od maloobchodu, zdravotníctva a vzdelávania po opravy a údržbu, zábavu, múzeá a turistické atrakcie,“ hovorí vedúca rozvoja nových trhov spoločnosti Epson EMEA Valerie Riffaud Cangelosiová.

12.02.2019
Zdroj: TS

+