Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
12. február 2019

Strašidelná story s happyendom: Partnerka skoro podpálila byt!

Túto príhodu som počula od kamaráta a schuti som sa zasmiala. Pravda je však taká, že sa celkom ľahko mohla stať aj obrovská tragédia.

 

Maroša s manželkou som poznala od detstva. Vyrastali sme spolu, hrávali sme sa na dvore, vymýšľali bláznovstvá a čo bolo v tých časoch veľmi dôležité: neposlúchali sme rodičov. Maroš s Katkou už ako deti tvorili pár a pre mňa je to priam rozprávkový príbeh, veď je úžasné ak detská láska prerastie do takej  naozajstnej, "dospeláckej". Viete, je čo obdivovať, veď sú dodnes spolu. Jasné, mali problémy, sem-tam sa pohádajú, trieskajú dverami, majú rozličné názory na výchovu detí, fungovanie rodiny aj politiku. Ale tá láska tam stále je. Pevná, nezničiteľná. V ich prípade totiž skutočne platí to povestné: A žili spolu šťastne, až kým nepomreli.  

 

Aj napriek tomu, že Katka ako mladá manželka nevedela vôbec variť. Čo sa budeme tváriť, podaktorí muži si na to predsa potrpia (našťastie, ten môj do tejto kategórie nepatrí).  Počas pracovných dní jedávali v robote, cez víkendy chodili k rodičom. A keď boli doma hladní, tak niekam vybehli alebo Katka urobila na večeru famózne volské oko. To vedela! Aj uvariť párky a pripraviť zapečenú bagetu. Keď mali návštevu, objednala sa pizza, kúpili sa zákusky. Veď čo, ide o partiu a príjemné chvíle, nie stres z pripravovania jedál pre hordu ľudí.

oslava

Pri takejto jednej našej návšteve a po dvoch pohárikoch kvalitného vína sa Maroš rozhodol, že svoju manželku natrie. "Počúvajte, raz sa rozhodla, že sa blysne. Normálne pripravila mäso na vyprážanie a doma netrpezlivo čakala, kým prídem z roboty. Tesne pred mojim príchodom dala zahrievať olej. NA MAXIMUM!!! A odišla telefonovať s kamarátkou na 20 minút. Zložila, keď ma zbadala vo dverách. Letela k panvici s úsmevom lesnej víly, napichla surové mäso na vidličku a zdvihla pokrievku."

 

Všetci, ktorí vedeli variť ale aj tí, ktorí sme aspoň tak trochu pričuchli k tomuto umeniu, sme tušili, čo bude nasledovať. "Vyšľahli plamene. Katka mala jediné šťastie, že stála vzpriamene, nenahla sa k panvici, ináč... ani pomyslieť na to nechcem. Potom to už bolo ako v akčnom filme, veľmi rýchle. Zvreskla, schmatla šálku, napustila do nej vodu a nežartujem, chcela zahasiť plamene. Viete si predstaviť, čo by sa stalo, keby to vykydla na horúci olej?!" Vedeli, ale nechceli! "V poslednom momente som jej to vytrhol z ruky, hodil na panvicu pokrievku, na to mokrý uterák a vyniesol na balkón."

 

Ehm, bola hádka, slzy a následne aj mier. Na úplný záver už len dodávam, Katka sa naučila za tie roky variť. Dobre! Ale ako dodala: "Maroš má odvtedy z prípravy rezňov normálne traumu." Úprimne, vôbec nás to neprekvapilo! "Už mi ich urobiť nikdy nedovolil. Jedli sme ich striktne len u jeho mamy, u mojej a v reštauráciách. Po najnovšom si už objednávame aj z Bistro.sk. Keby ste chceli, mám niekoľko tipov na podniky, ktoré to vedia pripraviť famózne." Jej tipy sme si zapísali, vyskúšali a môžeme čestne odprisahať, že mala absolútnu pravdu.  

 

Objednaj obrázok