Ako a podľa čoho si vybrať ideálne miesto na spanie?

0 764

Aj napriek dlhoročným skúsenostiam, odporúčaniam a informáciám sa nám stáva, že po prebudení a vstaní z postele sa cítime dolámaní a unavení. Príčin môže byť samozrejme niekoľko, no jednou z najčastejších, ktorú zároveň aj najviac podceňujeme, je nesprávne umiestnenie postele. Jej poloha ovplyvňuje niekoľko veľmi dôležitých vecí, ktoré by ste nemali podceňovať. My vám prezradíme, prečo?!

Miesto, kde spíme, by malo byť pokojné, aby ste sa mohli pohodlne zrelaxovať a nabrať novú energiu. Bohužiaľ, veľmi často je to práve naopak a nekvalitný spánok nám prináša doslova utrpenie a bolesť.

Čo v takom prípade robiť? Možno by ste mali venovať pozornosť tomu, ako je usporiadaný spálňový nábytok – niekedy príčina problému spočíva práve v tomto drobnom, no nemenej dôležitom detaile.

Nepodceňujte závesy

Bez ohľadu na veľkosť domu alebo bytu, poloha lôžka v spálni vzhľadom na dvere musí byť taká, aby čelná doska priliehala k stene. Okrem toho, bez ohľadu na umiestnenie ostatných objektov v miestnosti, podľa Feng Shui, sa verí, že každé z okien by malo byť uzavreté záclonami.

Pozor na zrkadlá

Ako usporiadať posteľ, ak má miestnosť veľa zrkadiel? V tomto prípade existuje určité pravidlo: spiace osoby by sa v nich nemali odrážať. Takže, ak sa bez nich v tomto priestore nezaobídete, dajte si záležať aspoň na tom, aby ste nemali umiestnenú posteľ oproti nim.

Žiadne ostré predmety a rohy

Aj keď milujete jednoduché línie moderných nábytkových zostáv, dajte si pri výbere pozor na ostré rohy. Nemali by smerovať na posteľ, pretože to negatívne ovplyvňuje energiu spiacich ľudí. Zadná časť postele by mala byť vyššia – takéto riešenie poskytuje psychologickú podporu a pocit bezpečia, a preto vám umožňuje lepšie spať.

Pozor si dajte aj na tému obrazov a dekorácií. Vyhýbajte sa vode, akváriám a kvetinovým vázam v blízkosti manželského lôžka, pretože voda znamená zmeny a vedie k nim. Manželom sa tiež odporúča používať v posteli jednu veľkú a spoločnú matrac. Dva rôzne matrace, budú vytvárať medzi partnermi pomyselnú hranicu.

Správny smer postele

Ešte pred tým, než sa rozhodnete pre radikálne zmeny, všetko treba zvážiť s prihliadnutím na špecifiká miestnosti, umiestnenie vchodu, okien a iných detailov. Odporúčaní existuje veľmi veľa a vy by ste sa mali riadiť najmä podľa tých, ktoré majú základ v logickom myslení a byť výsledkom akejsi zlatej strednej cesty.

Preč s televízorom, počítačmi a technikou. Oberajú vás o energiu, a to aj v prípade, ak sú tieto zariadenia vypnuté, no zároveň stále zapojené do elektrickej siete. Aj obyčajné zásuvky umiestnené vedľa postele sú nežiaduce. Hovorí sa aj to, že ak umiestnime lôžko vedľa okna, ktoré má v okolí praskliny, môže to spôsobiť rôzne choroby.

Dôležité sú okná a dvere

Ak sa rozhodnete, postaviť posteľ v spálni k oknu, dobre si zvážte všetky možnosti. Rušiť vás môže hluk, zlé tesnenie okien a samozrejme aj energie, ktoré dnu do miestnosti cez ne prúdia. Nie len východné filozofie, ale aj naše ľudové zvyky hovoria o tom, že nikdy by posteľ nemala smerovať nohami priamou líniou k dverám. Nevhodné je aj umiestnenie lôžka v priamke „okien a dverí“ – týmto smerom prúdi energia, ktorá vás môže rušiť.

Podceniť by ste nemali ani dvere. Posteľ v ich blízkosti nebude dobrým miestom na spanie. Bez ohľadu na to, akým spôsobom sa otvárajú, už len predstava, že ide o vchod, ktorým môže byť narušené vaše súkromie a energia, vás môže oberať o pohodlie a v noci rušiť.

Z toho istého dôvodu by správne polohovanie lôžka nemalo byť pod lustrom alebo v tesnej blízkosti skrine. Môže to byť aj nebezpečné. A ešte jedna vec, ak je stena spálne priľahlá ku kúpeľni, neumiestňujte posteľ vedľa tejto steny, hlavne nie jej čelo. Takéto rozloženie vám nielen spôsobí únik energie, ale budete počuť zvuk vody a potom zle spať.

Často ide o pocity, ktoré ovplyvňuje aj zariadenie konkrétnej miestnosti, zbytočne ju preto nepreplňujte, rovnako ako aj miesto pod posteľou. Menej je niekedy viac, alebo ako povedal Henry Ford: „Zlyhanie je príležitosť začať znova, lenže múdrejšie.“ A s našimi informáciami múdrejší rozhodne budete, stačí už len začať.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.