Sociálne siete

Falošná Facebook súťaž na Nábytok Emba a 14 000 dôverčivých Slovákov

Falošná Facebook súťaž na Nábytok Emba a 14 000 dôverčivých Slovákov
4.67 (93.33%) 6 hlas[ov]

Tisíc krát môžeme upozorniť na prototyp podvodnej súťaže na Facebooku, ale nemáme takú návštevnosť a dosah, aby sme dokázali obsiahnuť všetkých na Slovensku. Napriek mnohým pokrivkávajúcim vlastnostiam týchto súťaží sa objavujú stále nové a nové, ktoré lákajú do pasce ľudí. Veľké množstvo ľudí, ktorým sa nemysliteľne jednoducho nasľubuje cez sprosté nesplniteľné sľuby drahý hodnotný dar. To ľuďom stačí. Fakt, že v pozadí sedí 14 ročný fagan, ktorý plánuje stránku predať nejakej nábytkárskej firme, pretože 14 000 fanúšikov je skrátka skvelé číslo. Predtým sa však pokojne zo stránky stane zlatá baňa, keďže tak je to dnes v móde. Prečo zlatá?

emba nábytok podvodná súťaž

inzercia:

Podvodná súťaž na Facebooku, nič iné.

Nábytok Emba je príkladom stránok, ktoré nemajú žiaden obsah. Nič, len jednu pochybnú súťaž. Súťaž v akej prezentujú nádhernú výhru, všetko staré sa zmaže, aby „neexistoval dôkaz“ a neriešilo sa, kto je víťaz a kto nie. Úlohou stránky je nadhodiť úlohu – zdieľanie a propagovanie stránky cez falošnú účasť v súťaži o niečo, čo neexistuje. Snímky sú zásadne kopírované z internetu. Upozorňujete nás opakovane na ich súťaže, ako a fakt, že snímka pochádza z Pinterestu z celkom iných zahraničných stránok. Stránka nemá žiadne kontakty, prevádzkovateľa, nemá žiaden štatút, pravidlá súťaže, prehlásenie, nič k účelu súťaže. Neexistuje súťaž, ktorej účelom je ľudí potešiť a nemať za to absolútne nič. Toto je príšerná naivita Slovákov, že stále veria na falošné príbehy a nikdy nerealizované iné prípady, kedy niekto dostal niečo len tak. Cudzí cudziemu cez Facebook? Ľudia nikdy! V žiadnom prípade a opakujeme to do zbláznenia.

Na to, aby mohla takáto súťaž byť reálna, musí mať zmysel. Niekoľho v pozadí, existujúcu cenu a najmä takáto súťaž sa realizuje výhradne za účelom nejakej propagácie. Niečoho, čo má zmysel. Aby nedošlo k porušeniu zákonov, je nevyhnutné uvádzať štatút súťaže.   Informácie o hodnote výhry – či podlieha zdaneniu a platbe poistného, alebo nie. Je nemysliteľné, že fagan v pozadí má takto za sebou ďalší z projektov. Počas platnosti súťaží a v čase ich údajného ukončenia je zvýšené riziko podvodných praktík, ktoré ľudí pripravujú o peniaze. Je to aj prípad údajného overenia čísla výhercu. Napriek tomu, že o tomto prípade už informovali aj iné médiá, naďalej ľudia zbesilo klikajú. Počet 14 000 ľudí je absurdný až neuveriteľný.

VAROVANIE PRED PODVODOM:  podľa aktuálnych informácií usporiadateľ falošných informácií už kontaktuje viacerých ľudí s tým, že práve oni sú výhercovia. Kontaktuje ich so správou a žiadosťou, či majú účet v Tatra banke. Práve cez akúsi nám zatiaľ neznámu platbu cez Tatra banku sa s najväčšou pravdepodobnosťou pokúšajú podvodom vymámiť peniaze. V prípade, ak ste podvedení, píšte do komentára. Čím viac poškodených nájde rovnaké miesto pre spojenie, tým viac je pravdepodobnosť, že podvedená suma vytvorí potrebnú motiváciu polícii. Polícia totiž v prípade malých súm nekoná. Počíta len s trestným činom podvodu, nehľadí na ostatné možné prečiny. V prípade podvodu je nevyhnutné spojiť sily, keďže žiaden úrad a ani organizácia neuvádza viac o týchto rizikách, ľudí nechráni a nezabraňuje pokračovaniu tejto trestnej činnosti. Je tak potrebné pomôcť si aspoň článkom a spoluprácou. 

  • Na prípad nás upozornilo už 16 rôznych čitateľov HOAX.sk, Ďakujeme.
  • LINK: stránky sú uvádzané pod ID:  @embanabytok
  • logo, ktoré EMBA nábytok používa, používa už niekoľko rokov tento dodávateľ: https://www.bookfusion.com/libraries/abccompany/join, ide o falošné logo. Názov EMBA môže vytvoriť nebezpečenstvo zámeny so skutočnou firmou – výrobcom nábytku, ktorého názov je len podobný. Nemá však súvis s týmto tu.

Pomohli sme vám? Pomôžete vy nám?

V prípade záujmu o pomoc z vašej strany smerom k nám nám postačí naozaj málo. Mimo zdieľanie našich článkov nám pomáha ľubovoľný príspevok na "kávu" a chod stránok na nasledovné údaje:

Číslo účtu: SK84 8330 0000 0026 0029 5817
Dôležitý je variabilný symbol: 8188900864

Príspevok na "kávu" (v kaviarni pokojne v cene okolo 1 EURO) je v skutočnosti príspevok na chod stránok u webhostingovej spoločnosti. Ďakujeme za Vašu pomoc. Viac o podpore portálu nájdete v tomto článku.
QR platba donate, podpora HOAX.sk

inzercia:

Aké máte z článku a témy pocity?

Rozčúlený
0
Šťastný
0
Milujem to
0
Nie som si istý
0
Hlúposť
0
Príležitostný autor (prispievateľ článkov) na hoax.sk, cestovateľ a nadšenec pre prírodné vedy a cyklistiku.

    Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:

    Viac v rubrike:Sociálne siete

    Komentáre sú ukončené