Všestranný orchester Jaga Jazzist sa vracia na Slovensko

Po štyroch rokoch sa na Slovensko vráti nórsky orchester Jaga Jazzist. Ansámbel deviatich muzikantov sa nedá hudobne ohraničiť. V rámci jedného koncertu zahrá džez, post-rock, ale aj folklór, či elektronickú muziku.

09.02.2019 05:00
Jaga Jazzist Foto: ,
Nórsky orchester Jaga Jazzist počas koncertu na festivale Hodokvas v roku 2006.
debata

V bratislavskom Majestic Music Clube vystúpi 29. apríla. Bude to ich tretia produkcia na Slovensku, prvýkrát účinkovali na festivale Hodokvas v roku 2006 a potom v Bratislave v novembri 2015.

„Slovenské publikum vie vytvoriť naozaj úžasnú atmosféru. Váš temperament, s akým reagujete na naše skladby, je skvelý. Do Bratislavy sa vraciame po štyroch rokoch a tešíme sa, ako si to opäť spolu s vami užijeme,“ odkazuje fanúšikom hlavný skladateľ orchestra Lars Horntveth.

Formácia Jaga Jazzist má v súčasnosti deväť členov, ktorí sú považovaní za jeden z najvzácnejších hudobných produktov nórskeho muzikálneho raja. Ponúkajú ojedinelý fond hudobnej kvality, ktorá sa žánrovo nedá ohraničiť a limity ich možností presahujú akúkoľvek formu kategorizácie.

„Nesmierne sa tešíme, že sa nám podarilo s týmto výnimočným hudobný telesom dohodnúť. Je to dokonale zosynchronizovaný orchester, ktorý produkuje inštrumentálnu zmes nápadov, progresívne a nepredvídateľne vyviera do erupcie nekonvenčnosti a svojím mohutným nadžánrovým presahom dotvára svojmu dielu punc originality. Osobne sa neviem dočkať, čím nás zas tento raz prekvapia,“ dodáva Marián Hotový zo spoločnosti Czechoslovak Music Factory, ktorá tento koncert prináša.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #MMC #Jaga Jazzist