ČlánkyMagazínPozvánky a reportážeTop

Zimný festival jedla v Camelote – gurmánske mäso v rytierskych priestoroch

Na území celého Slovenska prebieha 7. ročník Zimného festivalu jedla, ktorý trvá 6 týždňov a končí sa 24. februára 2019. Vďaka podujatiu má každý možnosť ochutnať gurmánske špeciality vybraných reštaurácií. Kuchári podnikov zostavili festivalové menu z troch jedál – Naše ikonické jedlo, Kuchárová voľba a Chute regiónov.

V rámci výberu košických podnikov sme navštívili aj reštauráciu Camelot.

 

Kuchárova voľba v rytierskom podniku poteší všetkých milovníkov kačacích hodov. Tri tváre kačacej pečene prezentujú možnosti úpravy tohto typu mäsa. Na tanieri vás poteší vyprážaná pečeň, pečeň v pirohu a orestované mäso. Naše hodnotenie: 4 body.

Ako ikonické jedlo prekvapia hovädzie líčka na zemiakovo–bryndzovom pyré a omáčkou z pečených paprík. Mäso bolo pripravené precízne a konzistentne bolo naozaj jemné. Príloha v podobe pyré nám veľmi chutila, kým papriková omáčka sa nemusí zdať ako tá správna kombinácia, ale chuťovo ladila. Naše hodnotenie: 5 bodov.

Chute regiónov v podobe Opitého Viktora spájajú sladkú čokoládovú chuť, perníkové cesto a jahodový lekvár. Servírovanie bolo doplnené o v čokoláde máčané kornútky. Jedinou nevýhodou dezertu bolo, že sa jedol trochu zložitejšie, keďže poliata čokoláda bola tvrdá. Naše hodnotenie: 3 body.

Festivalové menu v Camelote poteší najmä milovníkov mäsa. V rámci degustačného kupónu za 23 eur máte v cene aj minerálku a malé pivo/ deci vína. Ak chcete Zimný festival jedla ochutnať aj vy, zakúpte si degustačný kupón na www.zimnyfestivaljedla.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *