Novinky - 07.02.2019 19:43

Žilina hlási posilu z ukrajinského Dynama Kyjev

Zdroj: sita

Káder fortunaligového futbalového klubu MŠK Žilina rozšíril gruzínsky stredný obranca Luka Lochošvili. Dvadsaťročný stopér prichádza pod Dubeň z ukrajinského Dynama Kyjev na hosťovanie do 31. decembra 2019 s opciou na prestup. Informácie priniesol oficiálny web "šošonov".

"Po príchode do Žiliny mám iba dobré pocity, zatiaľ sú vo mne pozitívne emócie. Prešiel som si zázemím klubu, prvotný kontakt s trénermi a realizačným tímom na mňa zapôsobil. MŠK je na Slovensku veľkým klubom s bohatou históriou, a preto zvažovanie ponuky netrvalo dlho. Verím, že som sa rozhodol správne. Viem, že v Žiline je mladý tím, videl som niekoľko zápasov a hra chalanov sa mi páčila. Ide o mužstvo s perspektívnou budúcnosťou, to je pre mňa dôležité a zavážilo to pri rozhodovaní," povedal mladý gruzínsky zadák.

Športový manažér žilinského klubu Karol Belaník verí, že Lochošvili napriek nízkemu veku potvrdí svoje kvality. "Po jesennej časti a ukončení spolupráce so Sašom Šušnjarom sme hľadali možnú posilu aj vzhľadom na to, že v A-tíme máme iba Filipa Kašu a Martina Králika a zároveň alternatívu v mladých stopéroch ako Ján Minárik a Matej Moško. Myslíme tak aj na to, že v druhej lige máme tím, ktorého čaká náročná jar a bude potrebovať pomoc. Po intenzívnom hľadaní sme dostali tip na stopéra, ktorého sme mali už v minulosti vyskautovaného. Ide o ľavonohého obrancu, reprezentanta do 21 rokov, ktorý už v rannom veku odišiel do Dynama Kyjev. Následne sa vrátil do Dinama Tbilisi, kde odohral aj zápasy Európskej ligy proti Dunajskej Strede. Luka má teda aj medzinárodné skúsenosti a zaujímavé fyzické parametre, ktoré by mohli našej hre pomôcť," uviedol Karol Belaník.