Máte zapnutý Adblock!

Prosím vypnite Adblock na stránke Svetkuriozit.sk a znovu ju načítajte (F5). Ďakujeme

Anglické frázy sa definujú sa ako ustálené spojenie slov, ktoré sa bežne používa a o ktorom je všeobecne známe, čo znamená a vyjadruje. Fráza môže byť aj niečo, čo na prvý pohľad nedáva žiadny zmysel, ale napriek tomu ľudia, ktorí ju používajú, presne vedia, čo vystihuje.

Medzi anglické frázy môžeme zaradiť aj súvetia, ktoré vznikali dávno v minulosti. Pochádzajú od našich predkov a vyjadrujú skutočnosti, javy a fakty, ktoré ľudia v minulosti pozorovali a dokázali si odvodiť od určitých dlhotrvajúcich a periodicky sa opakujúcich javov. Patria sem príslovia, porekadlá, dokonca i pranostiky. Niektoré sú pomerne jasné, k niektorým, aby sme ich vôbec dokázali pochopiť, by sme často potrebovali vyjadrenie a vysvetlenie od etnologičky.

Učenie sa cudzieho jazyka pomocou anglických fráz je jedna z možností, ktorá je hojne využívaná. Takéto učenie sa dokonca považuje za jedno z najlepších, najefektívnejších, a hlavne najjednoduchších.

Ako vyzerá starý spôsob učenia

Klasická, bežná výučba prebieha tak, že si otvoríte knihu a ako prvé sa naučíte výslovnosť jednotlivých písmen. Pokračujete na prvú kapitolu a začínate sa učiť prvé základné jednoduché slovíčka, ktoré neskôr začínate ukladať do ľahkých, nie príliš komplikovaných viet.

Aby ste vytvorili aspoň akú-takú vetu, musíte už mať trošku naštudované základné časovanie slovies, aby ste nehovorili v neurčitkoch a pomaličky začínate mať prehľad o časoch. Mohlo by sa zdať, že vytvoriť zmysluplnú vetu a vyjadriť aspoň základnú myšlienku nemôže byť nič zložité, opak je však pravdou.

Pokiaľ nemáte, a to na začiatku skutočne nemáte, zafixované v pamäti všetky dôležité slovíčka, ak musíte nad nimi rozmýšľať a dlho si ich vybavovať, vytvoriť čo i len jednoduchú vetu stojí niekedy značné úsilie a dá to zabrať.

Prečo je učenie sa pomocou anglických fráz jednoduchšie

Anglické frázy, ktoré by vám mali pomôcť pri štúdiu anglického jazyka, sú koncipované tak, aby obsiahli všetky oblasti ľudského života. A ak nie úplne všetky, tak určite tie, ktoré sú pre človeka najdôležitejšie. Aby ste sa po ich naštudovaní vedeli dohovoriť a zariadiť si všetko, čo k svojmu životu nevyhnutne potrebujete.

Jednoducho sa naučíte celé vety, zafixujete si ich v hlave. Nie slová, ktoré by ste museli neskôr prácne spájať, ale kompletné frázy, ktoré jednoducho využijete presne vo chvíľach, keď to bude vhodné. Vaše vyjadrovanie sa bude plynulé, rýchle, a hlavne i gramaticky správne. Chce to skutočne iba jedno. Musíte sa ich naučiť naspamäť a precvičovať si ich dovtedy, kým sa vám vryjú do pamäti tak hlboko, že ich budete vedieť zopakovať kedykoľvek to bude potrebné a vhodné.

V akých situáciách sa dajú anglické frázy použiť

Ako už bolo spomínané, prakticky vo všetkých. Jazykové školy i online kurzy, ktoré majú v ponuke i výučbu pomocou zaužívaných fráz a vetných konštrukcií, sa nešpecializujú iba na určité sféry alebo oblasti. I učenie fráz prebieha postupne od najjednoduchších až po tie zložitejšie. Samozrejme, že ak ste začiatočník, nezačnete sa učiť hneď slovné spojenia týkajúce sa jadrovej fyziky. Naučíte sa pozdraviť, predstaviť sa. Dokážete svojmu partnerovi v diskusii povedať, že ste radi, že ho opäť vidíte a že sa budete tešiť na ďalšie stretnutie.

Vďaka anglickým frázam sa už po prvých lekciách si budete môcť napríklad v obchode vypýtať chlieb a dvadsať deka šunky. Budete vedieť ako povedať predavačke, že nemáte drobné a že chcete platiť kartou. Lekárovi dokážete povedať, že vás bolí hlava, prípadne iná časť tela, policajtovi zvládnete opísať, ako sa vám stala nehoda.

Budete vedieť, ako sa spýtať na cestu, ako zistiť, ktorým dopravným prostriedkom sa dostanete presne tam, kam sa dostať chcete, kde sa nachádza hlavná stanica a ako a kde sa vlastne kupujú lístky na hromadnú dopravu.

Pomocou týchto ručne vybraných fráz v angličtine sa rýchlo a efektívne dokážete naučiť všetky základné a jednoduché veci, ktoré sú však mimoriadne dôležité na to, aby sa váš život alebo možno len dovolenkový pobyt v cudzej krajine stal jednoduchším.

Ako sa vám páčil tento príspevok?

Kliknite na hviezdu pre vaše hodnotenie!

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hlasov: 1

Zatiaľ žiadne hodnotenie! Buďte prvý, kto zahlasuje.

Komentáre

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :