Máte zapnutý Adblock!

Prosím vypnite Adblock na stránke Svetkuriozit.sk a znovu ju načítajte (F5). Ďakujeme

Nech už podnikáte v akejkoľvek oblasti, potrebe uskladnenia zakúpených či vyrobených produktov a ich následnému transportu k zákazníkovi sa takmer nevyhnete. Kľúčom k zefektívneniu tohto procesu je zabezpečenie maximálnej bezpečnosti, pohodlnej ručnej, ale aj automatizovanej manipulácie, jednoduchej identifikácie a mapovania logistickej trasy nákladu.

V tomto článku vám predstavíme TOP výhody plastových prepravných obalov, ktoré robia z plastu ideálny materiál určený na prepravné účely.

Plast ako konkurent dreva a kovu

Plastové obaly majú veľké množstvo výhod, ktoré ostatným materiálom chýbajú. Napríklad, v porovnaní s drevenými prepravkami, ktoré zle znášajú vlhkosť a uskladnenie vo vonkajších nekrytých priestoroch, sú plastové boxy odolné voči vode a poveternostným podmienkam. Taktiež kovové kontajnery často podliehajú korózii a snaha o predĺženie ich životnosti vám preto zaberie veľa času. Kovové kontajnery sú taktiež nepraktické kvôli ich vysokej hmotnosti, na základe čoho sa zvyšujú nároky na ich prepravu a manipuláciu. S plastovými obalmi vám odpadnú starosti nielen s koróziou, ale aj s vlhkosťou či náročnou údržbou.

S plastovými prepravkami vás už nemusí trápiť, či bude váš produkt vplyvom zlých externých alebo interných podmienok poškodený či znehodnotený.

Plasty zvládnu akékoľvek podmienky

V dnešnej dobe sa vyrábajú plasty, ktoré spĺňajú rôzne štandardy a majú špecifické vlastnosti podľa zadania klienta, vrátane úpravy pre rôzne teplotné rozdiely. Vďaka inovatívnej štruktúre plastových prepravných obalov a ich hladkým stenám, sa radia do kategórie, ktoré nepotrebujú údržbu, a tým výrazne šetria náklady.

Nízka váha, vysoká nosnosť

Nech už hovoríme o plastových prepravkách či paletových kontajneroch, oba druhy sú vyrobené z pevného plastového materiálu s vystuženými stenami, ktoré sú maximálne odolné voči nárazu či tvorbe prasklín. Vďaka tomu unesú aj veľmi ťažké náklady a umožňujú jednoduché stohovanie tovaru s vysokou hmotnosťou. Vďaka plastovému materiálu však ostávajú aj naďalej extrémne ľahké. Okrem pevných obalov sú veľmi obľúbené aj skladacie varianty prepravných boxov, vďaka ktorým je možné ušetriť veľa miesta nielen v logistike, ale aj pri skladovaní. Plastové prepravky sú taktiež schopné zmenšiť svoju veľkosť až o 80%, na základe čoho sa redukujú náklady pri spätnom transporte tovaru.

Plastové obaly sú navrhnuté tak, aby obsahovali čo najmenej dielov a súčiastok, ktoré by mohli byť poškodené a spôsobiť tak problém pri transporte.

Recyklácia a udržateľný rozvoj

Spoločnosť Schoeller Allibert patrí medzi svetových lídrov vo výrobe plastových kontajnerov a prepraviek. Filozofia spoločnosti sa odzrkadľuje vo výrobe všetkých jej produktov. Maximálny dôraz kladie na kvalitné spracovanie, výrobu opätovne použiteľných produktov s dlhou životnosťou, moderný prístup k technológiám či inovatívne chápanie recyklácie ako základu pre udržateľný rozvoj. Preto sa spoločnosť Schoeller Allibert pýši 100% recyklovateľnými plastovými produktmi, ktoré môžu byť opakovane použiteľné vo výrobnom procese.

Vďaka výraznej optimalizácii nákladov vo vyššie vymenovaných oblastiach je ekologické zaťaženie minimálne. Vplyvom zníženia nákladov pri transporte tiež dochádza k eliminácii uhlíkovej stopy, vzniknutej pri prevoze výrobkov nákladnými vozidlami.

Ideálnym produktom, ktorý je zároveň aj horúcou novinkou na trhu, je skladací kontajner Magnum Optimum typ 1208. Tento kontajner je, oproti svojim kovovým, ale aj iným plastovým konkurentom, schopný ušetriť až o 30% viac priestoru. Do kamiónu s výškou 3 m dokáže naložiť 99 kontajnerov v plnej veľkosti a neuveriteľných 363 kontajnerov v zloženom stave.

Výhody v kocke

Zhrňme si teda hlavne výhody plastových obalov:

· 100% recyklovateľné a šetrné k životnému prostrediu

· Vysoká životnosť a nosnosť

· Veľmi nízka váha

· Odolnosť voči nárazom a poškodeniu

· Široká ponuka typov, veľkostí a farieb

· Jednoduchá údržba a zníženie nákladov

· Jednoduchá ručná a robotická manipulácia

· Prepojenie s loT technológiami pre zefektívnenie logistických procesov

Ak si prajete vedieť viac o plastových prepravných obaloch od spoločnosti Schoeller Allibert, neváhajte navštíviť webové stránky www.schoellerallibert.com/sk, prípadne využite možnosť e-mailovej komunikácie a opýtajte sa priamo na info.czechrepublic@schoelleralibert.com.

Ako sa vám páčil tento príspevok?

Kliknite na hviezdu pre vaše hodnotenie!

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hlasov: 0

Zatiaľ žiadne hodnotenie! Buďte prvý, kto zahlasuje.

Komentáre

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :