Erektilná dysfunkcia trápi čoraz viac mužov

0 7 730

Zdravie je to najdôležitejšie, čo máme, no začneme sa ním zaoberať až vtedy, keď sa objavia nejaké zdravotné problémy, ktoré aj napriek veľkej snahe nevieme odstrániť.

Najväčším problémom mužov je práve erektilná dysfunkcia.

Čo je to erektilná dysfunkcia?

Je to nepríjemná choroba, kedy muž nemôže dosiahnuť erekciu. Keďže muž nemôže dosiahnuť erekciu, nedochádza k pohlavnému spojeniu partnerov. Ak sa to stane raz, žena to toleruje, no ak sa tento stav opakuje viackrát, začína byť jej to veľmi nepríjemné. Nepríjemné je to samozrejme aj mužovi, pretože aj napriek snahe to jednoducho nejde.

Ak má muž problém dosiahnuť erekciu, nemôže to pred partnerkou zatajovať. Tá by si tento problém vysvetlila zle a mohlo by to ohroziť partnerský vzťah zaľúbených partnerov. Erektilná dysfunkcia vplýva na mužovi psychiku, o tom nemôžeme pochybovať. Začne mať čierne myšlienky a dokonca začne uvažovať nad obriezkou.

Čo je príčinou vzniku?

Erektilná dysfunkcia sa objavuje u mužov po štyridsiatke, no viacerí mladší muži veľmi dobre vedia, že to tak úplne nie je. V posledných rokoch pribúda počet pacientov, u ktorých sa objavila erektilná dysfunkcia. Môže za to najmä zlý životný štýl – málo spánku, veľa stresu, pitie alkoholu, fajčenie a málo športovej aktivity. Skúste zmeniť svoj životný štýl a dajte prednosť tomu zdravšiemu. S pomocou dobrých prípravkov a úpravy životného štýlu sa vám nad touto chorobou podarí zvíťaziť.

Ak máte ale problémy s erektilnou dysfunkciou, ale vedieť zdravý životný štýl, problém môže byť a v štítnej žľaze. Dajte si ju vyšetriť v endokrinologickej ambulancii a počítajte s dlhším liečením. Čím skôr ale odhalíte príčiny, tým skôr sa vám podarí zvíťaziť nad erektilnou dysfunkciou.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.