Ako si vybrať dobrý dámsky kabát a dámsku prechodnú bundu?

0 19 095

Zimné obdobie síce naďalej trvá, no väčšina zo žien si už hľadá nové jarné dámske kúsky do svojho šatníka. V jarnom šatníku by nemala chýbať prechodná bunda, ktorá je ako stvorená ku konci zimy a na začiatku jari. Ženy však v šatníku okrem prechodnej bundy ocenia štýlový dámsky kabát, ktorý využijú skôr na špeciálnejšie príležitosti.

Ako si ale vybrať dobrý dámsky kabát a dámsku prechodnú bundu. Začnime prechodnou bundou.

Prechodná bunda

Pri výbere prechodnej bundy si všímajte materiál zvršku a podšívky. Prechodná bunda by mala byť vetruvzdorná z odolných materiál, ktoré nepremoknú. Čo sa týka farebného prevedenia, vyberajte skôr neutrálnejšie odtiene. Tie ľahšie skombinujete s farebnejšími outfitmi a nebudete tak vyzerať ako kanarárik.

Odporúčame kúpu obojstranných prechodných búnd a takých, ktoré majú odnímateľnú kapucňu. Druhé menované oceníte na prechode medzi jarou a letom.

Pri výbere prechodnej bundy počítajte aj s vrstvením. Prechodné obdobie medzi zimou a jarou je chladné a pod bundu si budete musieť dať aj tenší sveter, či rolák. Ak plánujete objednávať prechodnú bundu cez e-shop, potom si všímajte dĺžku zadného dielu, dĺžku rukávov a šírku cez prsia. Dĺžka bundy sa meria od priekrčníka až po spodný lem.

Dámske kabáty

Kabáty nosíme skôr na špeciálnejšie príležitosti. Hodia sa hlavne k elegantnejšiemu oblečeniu – elegantným nohaviciam, kulotkám, elegantným sukniam a blúzkam.

Najkvalitnejšie dámske kabáty nájdete v ponuke vlnených dámskych kabátov. Sú príjemné, hrejivé, materiál aj po niekoľkých praniach drží a čo je najhlavnejšie, sú nadčasové.

Ak chcete žiariť, odporúčame kúpu horčicového a červeného kabáta. Ak chcete klasiku, uprednostnite sivý, ťaví (béžový) alebo khaki kabát.

Pri kabátoch je potrebné si všímať, akého sú strihu a aké široké majú rukávy. Samozrejmosťou je aj dĺžka kabátu.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.