7 tipov, ako ľahko vyčistiť mikrovlnnú rúru

So špinavou mikrovlnkou občas bojuje každý. Na odstránenie zvyškov jedla a mastnoty však nie je potrebné kupovať drahú chémiu. Pomôžu vám prostriedky, ktoré máte vždy doma a používali ich už vaše babičky. Viete aké?

Existuje niekoľko spôsobov, ako vyčistiť rúru na pečenie za použitia bežných lacných vecí, ktoré nájdete doma. Ako budú účinkovať, bude závisieť predovšetkým na tom, aká je rúra špinavá a ako dlho ste ju nečistili. V nasledujúcich návodoch budete používať suroviny, ako je soľ, ocot, jedlá sóda alebo prášok do pečiva.

 

Pasta z jedlej sódy

Jedlá sóda je perfektným prostriedkom predovšetkým na mastnotu všetkého druhu. Na čistenie stačí zmiešať jedlú sódu s čistou vodou a vytvoriť tak dobre roztierateľnú pastu. Tú potom použite ako bežný čistiaci prípravok.

Tip: Je vaša mikrovlnná rúra taká opotrebovaná, že jej ani dôkladné vyčistenie nepridá na kráse? Získajte vstavanú mikrovlnku.

 

Ocot namiesto saponátu

Ocot nechýba v žiadnej domácnosti a okrem dochucovania je prekvapivo efektívny aj pri bežnom upratovaní. Nalejte ho do rozprašovača a postriekajte ním vnútro mikrovlnky. Agresívny ocot špinu rozloží a potom ju môžete jednoducho zotrieť navlhčenou handrou.

 

Kaša z kypriaceho prášku

Na vyčistenie špinavých dvierok mikrovlnky môžete použiť aj kypriaci prášok do pečiva. Nasypte ho do mištičky a pridajte vlažnú vodu. Vytvorte krémovú kašu, naneste na dvierka a nechajte pol hodiny pôsobiť. Potom už len zotrite navlhčenou handrou.

 

Miska s vodou

Mastnotu, ktorá si našla svoje miesto na stenách mikrovlnky, môžete odstrániť netradičným spôsobom. Misku s obyčajnou čistou vodou vložte do rúry a na stredný výkon päť minút varte. Vďaka pare sa mastnota postupne uvoľní a bude možné ju jednoducho zotrieť.

Tip: Chcete vo svojej kuchyni ušetriť na prevádzke? A viete, že umývačka na riad výrazne šetrí vodu?

 

Voda s citrónom

Agresívna kyselina citrónová je na zaschnutú špinu lepšia ako akýkoľvek saponát. Ak si teda z vody a citrónovej šťavy vytvoríte vlastnú zmes, môžete s ňou úspešne čistiť aj tie najzažranejšie fľaky.

 

Zahriata soľ

Ak na tanierik nasypete pár štipiek soli a necháte ju zahriať až do zhnednutia, pálená soľ uvoľní mastnotu na stenách.

Tip: Prečítajte si ďalšie tipy, ako vyčistiť kuchyňu a spotrebiče v nej.

 

Čpavok

Čpavok je na čistenie mikrovlnnej rúry veľmi efektívny, je však potreba mať na pamäti, že je tiež veľmi jedovatý. Ak sa preň rozhodnete, nalejte do misky liter vody a štvrť litra čpavku. Vložte do mikrovlnnej rúry, zavrite a nechajte pôsobiť cez noc. Čpavok špinu uvoľní a práca potom nebude taká náročná.

Sex Cam

You must be logged in to post a comment Login