StoryEditor

Polícia preveruje, či Zsuzsová chodila do parlamentu. Kancelária Národnej rady už poskytla záznamy

21.01.2019, 18:35
Autor:
TASRTASRlmlm
Glváč premiérovi povedal, že sa snaží získať povolenie od príslušných orgánov, aby sa v najbližších dňoch postavil pred médiá a sám vysvetlil podrobnosti komunikácie.

Polícia v týchto dňom preveruje, či mohla obvinená v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej chodiť do parlamentu za poslancami.

Informáciu priniesla Televízia JOJ. Televízia poskytla túto informáciu o možných návštevách aj priamo šéfovi polície Milanovi Lučanskému.

Kancelária NR SR poskytla polícii záznamy

Informácie, že Zsuzsová mohla chodiť do parlamentu získala televízia od zdroja z prostredia vyšetrovania vraždy. Kancelária NR SR potvrdila, že polícia si už vypýtala záznamy.

"V zmysle trestného zákona bola Kancelária NR SR požiadaná vyšetrovateľom o dané informácie. Všetky potrebné údaje Kancelária vyšetrovateľovi bezodkladne poskytla," píše sa vo vyhlásení Kancelárie Národnej rady, ktoré poskytol hovorca šéfa parlamentu Andreja Danka Tomáš Kostelník.

Ako pre HN dodal, nevie, či sa tieto informácie zakladajú na pravde. Vstup do parlamentu podlieha prísnej kontrole, každá návšteva je elektronicky zadokumentovaná.

"Tieto informácie môžeme poskytnúť len orgánom v trestnom konaní, nakoľko sa aj na takéto informácie vzťahuje zákon o ochrane osobných údajov," uviedla minulý týždeň vo svojom stanovisku Kancelária NR SR.

Naposledy vyšlo najavo, že s obvinenou bol v kontakte aj predseda parlamentu Martin Glváč, ktorý si s ňou písal, posielal selfie a podľa výpovede Zsuzsovej sa spolu aj trikrát stretli. Glváč dnes bol podľa televízie JOJ aj na centrále Smeru. Premiér Peter Pellegrini poobede povedal, že s Glváčom osobne komunikoval.

Pellegrini hovoril s Glváčom

Glváč mu na stretnutí tiež oznámil, že sa snaží získať povolenie od príslušných orgánov, aby sa v najbližších dňoch postavil pred médiá a sám vysvetlil podrobnosti komunikácie. Podpredseda parlamentu vo svojej obhajobe totiž tvrdí, že komunikáciu so Zsuzsovou koordinoval s tretími osobami.

"Na základe informácií, ktoré ja mám, budem očakávať v najbližších dňoch, že sa pán Martin Glváč pred vás všetkých postaví a bude veľmi jasne a konkrétne odpovedať na otázky a vysvetlí celú tú komunikáciu," vyhlásil Pellegrini.

Zsuzsová obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej komunikovala posledné roky s viacerými vplyvnými ľuďmi.

Medzi nimi sú medzitým odvolaný námestník generálneho prokurátora pre netrestný úsek René Vanek, Martin Glváč, poslanec parlamentu a šéf Sme rodina Boris Kollár, predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba či predseda parlamentu Andrej Danko (SNS).

Písal o tom Denník N, ktorý sa pritom odvoláva na informácie z vyšetrovania prípadu. Glváč hovorí, že svoj postup koordinoval s tretími osobami.

01 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško 02 - Modified: 2024-04-19 07:28:36 - Feat.: - Title: Poslanci dnes rokujú aj o zmenách vo fungovaní Fondu na podporu umenia 03 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 04 - Modified: 2024-04-19 09:35:16 - Feat.: - Title: 13. dôchodok bude plnohodnotnou dôchodkovou dávkou, rozhodol parlament. Platnosť však museli posunúť 05 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 19:37