HN/ Pavol Funtál
StoryEditor

Pellegrini sa stretol s Glváčom kvôli Zsuzsovej: Chce povolenie, aby mohol vysvetliť podrobnosti

21.01.2019, 16:06
Autor:
chocho
Martin Glváč premiéra Petra Pellegriniho informoval o okolnostiach komunikácie s obvinenou v prípade vraždy Jána Kuciaka.

Dianie okolo aféry podpredsedu parlamentu Martina Glváča s obvinenou v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka Alenou Zsuzsovou premiér Peter Pellegrini pozorne sleduje. Predseda vlády to vyhlásil na brífingu a zároveň informoval, že s Glváčom sa preto už aj stretol.

Pellegrini o afére hovorí v čase od 23:24:

"Ja som absolvoval s ním rozhovor, na ktorom ma veľmi podrobne informoval o okolnostiach, ako došlo ku kontaktu, ako reagoval, atď.," priblížil premiér.

Glváč mu na stretnutí tiež oznámil, že sa snaží získať povolenie od príslušných orgánov, aby sa v najbližších dňoch postavil pred médiá a sám vysvetlil podrobnosti komunikácie. Podpredseda parlamentu vo svojej obhajobe totiž tvrdí, že komunikáciu so Zsuzsovou koordinoval s tretími osobami.

"Na základe informácií, ktoré mám, budem očakávať v najbližších dňoch, že sa pán Martin Glváč pred vás všetkých postaví a bude veľmi jasne a konkrétne odpovedať na otázky a vysvetlí celú tú komunikáciu," vyhlásil Pellegrini.

Hneď po tom, ako Glváča Zsuzsová kontaktovala, obrátil sa na príslušné orgány, tvrdí šéf vlády.

Špeciálna prokuratúra dnes informovala, že Glváč s ňou komunikáciu so Zsuzsovou nekoordinoval.

"Dotyčná slečna mala relatívne značný zoznam ľudí, s ktorými komunikovala," zopakoval svoj výrok spred pár dní predseda vlády s tým, že išlo o ľudí na vysokých pozíciách v politike či v biznise.

Poslanec Smeru Erik Tomáš cez víkend povedal, že o tom, či bude mať Glváč naďalej dôveru strany, musí rozhodnúť jej predsedníctvo po tom, čo si vypočuje Glváčovo vysvetlenie. Predsedníctvo by sa malo zísť tento týždeň.

01 - Modified: 2024-04-19 15:30:00 - Feat.: - Title: Hviezdny zámer Šimkovičovej: Bude z dupnutia Hlasu nakoniec len vírenie prachu? 02 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 03 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 04 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 05 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 07:41