StoryEditor

Špeciálna prokuratúra o Glváčovi: Komunikáciu so Zsuzsovou s nami nekoordinoval

21.01.2019, 14:41
Autor:
klkl
Podpredseda parlamentu tvrdí, že na kontakty s obvinenou z vraždy Jána Kuciaka upozorňoval príslušné orgány.

Podpredseda parlamentu Martin Glváč svoju komunikáciu s Alenou Zsuzsovou, obvinenou z vraždy Jána Kuciaka, nekoordinoval s Úradom špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Pre tvnoviny.sk to potvrdila hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová.

„Úrad špeciálnej prokuratúry v minulosti neriešil dôvodnosť a opodstatnenosť spomínanej predmetnej komunikácie pána poslanca," píše sa v stanovisku. Tökölyová však zároveň doplnila, že ÚŠP nemá informáciu o tom, či Glváč svoj postup koordinoval s inými zložkami štátu.

Upozorňoval orgány

Samotný Glváč po zverejnení jeho komunikácie so Zsuzsovou reagoval, že "ako jediný z oslovených som na takéto kontakty upozorňoval príslušné orgány a postupoval som podľa ich pokynov a odporúčaní." Glváč zároveň dodal, že so Zsuzsovou komunikoval len prostredníctvom tretích osôb. 

Televízia Markíza však priniesla informácie, že Zsuzsová si s Glváčom vymieňala selfíčka, správy či vyznania. V časti spisu, ku ktorému sa dostala Markíza, sú zachytené napríklad fotografie podpredsedu parlamentu, ktoré urobil napríklad v Národnej rade SR.

Zsuzsová vo výpovedi uviedla aj to, že s Glváčom sa osobne stretávali, čo politik poprel. Podľa informácii denníka Sme vo výpovedi uviedla, že Glváč bol jediný politik, s ktorým sa trikrát stretla aj osobne. V konverzácii cez mobilnú aplikáciu ho mala uloženého ako "maznáka".

Bude to riešiť predsedníctvo

Medializované informácie o Glváčových kontaktoch s Alenou Zsuzsovou bude riešiť predsedníctvo Smeru. Premiér Peter Pellegrini už avizoval, že sa s ním o tom chce rozprávať. 

​Jeho slová potvrdil aj poslanec Erik Tomáš. „O tejto veci sa s ním bude komunikovať. Počkáme si na vysvetlenie pána Glváča,” povedal Tomáš.

Ďalší vplyvní ľudia

Alena Zsuzsová komunikovala s viacerými vplyvnými ľuďmi. Informoval o tom Denník N, ktorý sa odvoláva na výsledky policajného vyšetrovania.

Medzi nich patria bývalý námestník generálneho prokurátora René Vanek, bratislavský župan Juraj Droba či poslanec parlamentu a šéf Sme rodina Boris Kollár.

Všetci komunikáciu potvrdili a Vanek prišiel o funkciu. "Bola to chyba, za ktorú som zaplatil," povedal Vanek v rozhovore pre HN.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 18:44