O takýchto ľuďoch by sa malo hovoriť viac: Slovenský policajt vyčaril úsmev bezdomovcovi

NETKY.SK • 21 Január 2019, 11:21 • 2 min
O takýchto ľuďoch by sa malo hovoriť viac: Slovenský policajt vyčaril úsmev bezdomovcovi

Pre jedného maličkosť, pre druhého nevýslovná pomoc.

slovakia

left justify in out

Bezdomovci sú na Slovensku rozporuplne vnímanou skupinou ľudí. Kým tí s rozvinutejším sociálnym cítením ich ľutujú a majú snahu pomôcť, iní ich odsudzujú a nešťastie, v ktorom žijú pripisujú alkoholizmu či inej závislosti. Je pravda, že často práve takýto problém vyústi do dlhov a bezdomovectva, no nie je to pravidlom. Možno sú to len ľudia, ktorí mali v živote smolu. Každopádne, zaslúžia si pomoc.

 

img

 

Najťažším obdobím roka je pre ľudí bez domova práve zima. Tuhé mrazy, slabé oblečenie a málo  jedla podpisujúce sa na nedostatku energie. Problémy týchto jednotlivcov často prehliadame, jednoducho ich nechceme vidieť. To však nie je prípad istého policajta, ktorý malým láskavým gestom veľmi pomohol mužovi z ulice.

 

Tento mladý muž sa rozhodol bezdomovcovi darovať teplé topánky a ponožky. Ako sám podotkol, pre niekoho samozrejmosť, pre iného doslova zázrak. Človek, ktorý si v živote zažil viac než dosť negatívneho mal tak opäť dôvod na úsmev.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona