TASR/Martin Baumann
StoryEditor

O Glváčovi bude rozhodovať predsedníctvo Smeru. Kollár spochybnil jeho obhajobu

20.01.2019, 13:48
Autor:
TASRTASRredred
Podľa Erika Tomáša by sa mala venovať rovnaká miera pozornosti všetkým politikom, o ktorých sa preukázalo, že s Alenou Zsuzsovou v minulosti komunikovali.

O tom, či bude mať podpredseda Národnej rady SR Martin Glváč (Smer-SD) naďalej dôveru strany Smer-SD, musí rozhodnúť jej predsedníctvo po tom, čo si vypočuje Glváčovo vysvetlenie v prípade medializovanej komunikácie s Alenou Zsuzsovou, podozrivou z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. V diskusnej relácii televízie Markíza Na telo to uviedol poslanec Národnej rady SR za Smer-SD Erik Tomáš.

„O tejto veci sa s ním bude komunikovať. Počkáme si na vysvetlenie pána Glváča,” povedal Tomáš.

Zdôraznil tiež, že pravdivosť uniknutých informácií z vyšetrovateľského spisu nie je zatiaľ potvrdená. "Stále ide o údajnú komunikáciu, nechajme preto na orgánoch činných v trestnom konaní, aby vec preverili, a to i z hľadiska bezpečnostných rizík," uviedol zároveň i na margo výziev, aby premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) odvolal Glváča z funkcií, ktoré zastáva.

Tomáš si zároveň myslí, že by sa mala venovať rovnaká miera pozornosti všetkým politikom, o ktorých sa preukázalo, že s Alenou Zsuzsovou v minulosti komunikovali.

Podľa Kollára Glváč zavádza

Predseda strany Sme rodina Boris Kollár, ktorý sám priznal niekdajšie spojenie s Alenou Zsuzsovou, spochybnil Glváčove vyjadrenia, že svoju komunikáciu koordinoval cez tretie strany a diala sa aj s vedomím bezpečnostných zložiek.

"To mi tak naozaj nepripadá,“ vyhlásil v súvislosti s intímnym obsahom správ. Čo sa týka jeho komunikácie s podozrivou, pripomenul, že sa k nej sám priznal ako ku kontaktu medzi súkromnými osobami, ktorý sa skončil predtým, ako vstúpil do politiky. "Ako politik som s ňou nekomunikoval," zdôraznil Kollár.

Podľa televízie Markíza si mala Zsuzsová vymieňať s Glváčom selfíčka, správy či vyznania. V časti spisu, ku ktorému sa dostala Markíza, sú zachytené napríklad fotografie podpredsedu parlamentu, ktoré urobil napríklad v Národnej rade SR. 

Glváč to popiera

Glváč informácie o stretnutiach poprel. Pripustil však, že so Zsuzsovou komunikoval, no vraj len prostredníctvom tretích osôb. 

"Komunikácia prebehla prostredníctvom tretích osôb a v koordinácii s nimi, preto nepovažujem predmetnú komunikáciu za osobnú. Informácia o stretnutiach s podozrivou sú klamstvom," povedal v stanovisku pre Sme Glváč. 

01 - Modified: 2022-05-03 14:24:45 - Feat.: - Title: Vraždy prokurátorov: Palermo v Piešťanoch, samopal vraj kúpili na benzínke 02 - Modified: 2022-02-28 11:45:21 - Feat.: - Title: Alena Zsuzsová odchádza z pojednávania 03 - Modified: 2022-02-28 07:25:27 - Feat.: - Title: Vražda Kuciaka: Na súd privážajú obvinených 04 - Modified: 2022-03-01 08:30:26 - Feat.: - Title: Vražda Jána Kuciaka: Kočner so Zsuzsovou namietajú sudkyňu, ktorá poslala do basy aj Kováčika 05 - Modified: 2022-02-27 08:15:52 - Feat.: - Title: Kočner a Zsuzsová sa znova postavia pred súd. Opätovne sa začne proces v kauze Kuciakovej vraždy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 22:37