Sme rodina založili nadáciu, ktorá poskytuje finančnú, materiálnu a právnu pomoc

NETKY.SK • 19 Január 2019, 11:13 • 2 min
Sme rodina založili nadáciu, ktorá poskytuje finančnú, materiálnu a právnu pomoc

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR za hnutie Sme rodina–Boris Kollár sa rozhodli odovzdať časť svojich poslaneckých platov na konto novovzniknutej Nadácie Sme rodina, ktorá pomáha – Boris Kollár. Agentúru SITA o tom informovali z tlačového oddelenia hnutia.

slovakia

left justify in out

Nadáciu tento týždeň zaregistrovali na Ministerstve vnútra SR. Hlavným poslaním nadácie je spoločensky vyzdvihnúť hodnotu rodiny založenej na manželstve ako trvalom zväzku muža a ženy a podporovať jej spoločenskú funkciu tvorbou a organizovaním vzdelávacích a kultúrno-spoločenských programov pre ohrozené rodiny. Správkyňou novozaloženej nadácie je Klaudia Kabátová.

Nadácia poskytuje priamu finančnú, materiálnu a odbornú právnu pomoc. „Na území celého Slovenska, v každom regióne našej krajiny začína s terénnou sociálnou prácou s rodinou a chudobou ohrozenými ľuďmi, ktorí sa ocitli v nepriaznivej životnej situácii. Spolu s partnermi sa bude usilovať o úpravu legislatívy a efektívne spájanie rodín, odborníkov, dobrovoľníkov a organizácií s cieľom zmierňovať dopad ťažkých životných situácií na životy rodín. Všetky individuálne dary určené na pomoc rodinám pôjdu na priamu pomoc týmto rodinám. Navyše nadácia tieto dary znásobuje,“ uviedli v tlačovej správe a dodali, že administratívne náklady pokrývajú zdroje od zakladateľov a partnerov nadácie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies