MojAndroid

Huawei koncom minulého roka predstavil Huawei Mate 20 Pro. Tento model získal naozaj dobré ohlasy nielen vďaka svojmu takmer bezkonkurenčnému fotoaparátu. Hodnotenia fotoaparátu v rebríčku DxOMark sme sa však spočiatku nedočkali. Až teraz sa naše čakanie skončilo, a to s prekvapivým výsledkom.

Potvrdenie víťazstva alebo sklamanie?

V marci 2018 bol predstavený dlho očakávaný Huawei P20 Pro. Prvý smartfón s trojitým zadným fotoaparátom naplnil očakávania priaznivcov, keď v teste DxOMark nazbieral rekordných 109 bodov. Po vyše pol roku bol predstavený vylepšený model Huawei Mate 20 Pro, ktorý rozpútal diskusiu o tom, či sa dal ešte zlepšiť fotoaparát P20 Pro. Odpoveďou mnohých známych ľudí, ktorí ho otestovali, bolo “áno”, ale DxOMark nakoniec povedal niečo iné. Mate 20 Pro totiž získal tiež “len” 109 bodov.

Mnohí očakávali, že Mate 20 Pro porazí v DxOMark aj model P20 Pro
Mnohí očakávali, že Mate 20 Pro porazí v DxOMark aj model P20 Pro, no nestalo sa

Zlyhal Huawei alebo DxOMark?

Rebríček DxOMark je často neuznávaný a kritizovaný. Hlavným dôvodom je to, že jedným číslom sa jednoducho nedajú zhrnúť a vyjadriť všetky kvality fotoaparátu. Možno aj toto stojí za prekvapivým výsledkom modelu Mate 20 Pro. Tak či onak, nový Huawei si vôbec nepočínal zle. Dobré výsledky dosiahol v expozícii, farbe, automatickým zaostrovaním a mnohých iných. Do skóre však nebol započítaný širokouhlý objektív, tak aspoň ten teleobjektív pomohol v kategórii priblíženia.

Aký máte názor na dosiahnutý výsledok vy? Napíšte nám svoje pocity do diskusie pod článkom a prečítajte si na našom webe viac o tejto vydarenej vlajkovej lodi.

Ďalšie články k téme:

Náš tip
V rebríčku DxOmark sa objavili výsledky OnePlus 6T či Mate 20 Pro
Náš tip
Huawei Mate 20 Pro | VIDEORECENZIA
20.1.2019
Zdroj: XDA Developers

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+