Sobota 11.05.2024
Dnes má meniny 
Blažena
°C
19.01.2019 08:05

V meste začali so samostatným triedením tetrapakov


Ilustračná snímka, zdroj: odpady.sk


V Handlovej začali v januári s triedením tetrapakov. Obyvateľom rodinných domov v tejto súvislosti zabezpečila radnica s mestskou spoločnosťou i oranžové obaly, kam majú tento druh odpadu odhodiť. Informovala o tom hovorkyňa Handlovej Jana Paulínyová.


Zber tetrapakov tak v Handlovej po novom zabezpečujú samostatne vo vreci oranžovej farby, nie ako súčasť odpadu v žltých vreciach na plasty, ako to bolo doteraz. "V decembri 2018 dostali obyvatelia rodinných domov dve vrecia oranžovej farby, na prvé dva zbery v roku, do ktorých tieto obaly patria. Zber týchto vriec bude Hater Handlová zabezpečovať v rovnakom termíne ako žltých vriec s vytriedeným plastom," uviedla Paulínyová.       

Samospráva baníckeho mesta v tejto súvislosti upozornila, že do oranžového vreca patria opláchnuté nápojové kartóny od mlieka, mliečnych výrobkov, džúsov, ovocných štiav a iné kartónové obaly. Obyvatelia tam, naopak, nemôžu vyhadzovať kartóny na vajcia a jednovrstvové papierové obaly.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2016
Handlová bude mať nové vozidlo na zber a separáciu odpadu
Zefektívnenie triedeného zberu odpadu v meste by malo priniesť obstaranie nového vozidla s rotačným systémom lisovania, ktoré samospráva plánuje zakúpiť.
viac
14.04.2019
V Handlovej začali s triedením biologicky rozložiteľného odpadu
V Handlovej začali so separovaním biologicky rozložiteľného odpadu (BRO) v rodinných domoch. Rozvoz nádob pre vybrané domácnosti zabezpečuje samospráva v spolupráci s mestskou spoločnosťou od tohto týždňa, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
28.07.2023
Obyvatelia odovzdali za 1. polrok 872 kilogramov použitého oleja
Obyvatelia Handlovej za 1. polrok tohto roka vytriedili a odovzdali do špeciálnych nádob na území mesta 872 kilogramov použitého oleja. Samospráva oproti minulému roku zvýšila i počet kontajnerov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %