Zlatica Gregorová Regióny Zo Slovenska

KURIOZITA hodná obdivu: Na šalianskom sídlisku majú snežného psa, FOTO

Pred časom na Novomeského ulici v Šali vzniklo venčovisko. Svoje obľúbené miesto tam majú psíčkari a ich milované zvieratá.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA hodná obdivu: Na šalianskom sídlisku majú snežného psa, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Petra Szalayová

V oplotenom areáli sa môžu dosýta vybehať a robiť si, čo chcú. Majitelia psíkov tam majú lavičky a dostatok miesta na hry so štvornohými miláčikmi. Bavia sa aportovaním, popritom si aj oddýchnu a nikomu neprekážajú.

Snežný strážca

Keďže je Šaľa už pár dní pod výdatnou snehovou nádielkou, všade ho je dostatok a nechýba ani v okolí venčoviska. Už pár dní tam všetkých v okolí stráži veľký snežný pes. Ten vzbudzuje radosť a obdiv obyvateľov aj návštevníkov, tadiaľ prechádzajúcich. Zaujímalo nás, odkiaľ sa tu nabral…

Za výtvorom stojí milovníčka psov a mimochodom aj pracovníčka MsÚ v Šali Petra Szalayová s ďalšími psíčkarmi. Práve Petra nám povedala, ako dielo vzniklo. „Predvčerom, keď tak pekne snežilo, nám počas venčia psíkov napadlo, že im vyrobíme pre radosť snehuliaka. Lenže skôr sa nám k venčovisku hodil pes. A tak vznikla prvá malá kôpka,“ objasňuje Petra Szalayová.

Vytrvalá práca

Podľa Petriných slov postupne pribúdali ďalšie snehové kopy. „Ťahali sme ich do psieho tvaru a postupne sme pridávali ďalší sneh. Pes vznikol asi po jeden a polhodinovej práci nás všetkých,“ vysvetľuje Petra.

Čím prekvapia opäť?

Spontánne vyrobené dielo hodné obdivu tvorili štyria psíčkari a to, že sa im vydarilo, oceňujú ľudia aj okoloidúci psíci. A možno pribudnú ďalšie výtvory. „Ak bude opäť snežiť, je možné, že vytvoríme psiu búdu alebo mačku,“ dodala s úsmevom na záver Petra Szalayová.

FOTO, KURIOZITA hodná obdivu: Na šalianskom sídlisku majú snežného psa
6
Galéria
Zdroj: Petra Szalayová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM