unsplash.com
StoryEditor

Dodržiavajte týchto sedem zásad stredomorského stravovania a podarí sa vám schudnúť

18.01.2019, 23:01
Autor:
lezolezo
Vyskúšali ste už všetky druhy diét a moderných alternatívnych smerov?

A stále sa vám nedarí schudnúť? Chceme sa stravovať efektívne, ale namiesto trvalej redukcie hmotnosti sa púšťame do drastických diét.

Neprirodzené stravovanie nás podľa hlavnej nutričnej poradkyne NATURHOUSE Zuzany Bohátovej však stojí veľké úsilie a riskujeme vlastné zdravie aj psychickú pohodu. 

V galérii si pozrite si 7 jednoduchých rád, ako sa stravovať podľa princípov, ktoré obľubujú Taliani či Španieli. 

​Najefektívnejšie je pritom dlhodobé stravovanie sa pomocou ľahkého, chutného a pestrého jedálnička, ktorého korene pochádzajú zo stredomorskej kuchyne. Medzi všetkými možnými diétami je to podľa nej overená stálica.

„Nejde o drastickú diétu, takže nemožno očakávať radikálne úbytky hmotnosti v rekordnom čase. Môžete sa ale tešiť z primeraného chudnutia, ktoré bude trvalé, komfortné a bez jojo efektu. 

Prospejete tak svojmu zdraviu celkovo a budete sa lepšie cítiť.  Nebudete mať pocit prejedenia sa, alebo ťažkého žalúdka. Stredomorský spôsob stravovania vychádza zo všeobecných zásad zdravého stravovania. 

To znamená jesť pravidelne a pestro, 5-6 jedál denne. K tomu vypiť aspoň 1,5 l vody. K tomuto spôsobu stravovania vedieme aj našich klientov, " opisuje odborníčka NATURHOUSE Zuzana Bohátová. 

Pestré, čerstvé, ľahké

Kľúčom k úspechu sú kvalitné a čerstvé suroviny, ryby, ktoré sú bohaté na esenciálne mastné nenasýtené kyseliny omega-3 a omega-6.  Jedálniček vychádzajúci zo zásad stredomorskej kuchyne je ďalej bohatý na významné minerálne látky, vitamíny a ďalšie, ktoré sa nachádzajú predovšetkým v čerstvých a kvalitných surovinách.

01 - Modified: 2018-10-29 19:26:55 - Feat.: 0 - Title: Odborníčka na výživu: Paleo je nezmysel, goji strata peňazí
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 03:47