Dobrovoľní hasiči pomôžu obciam na severe Slovenska pri odstraňovaní následkov snehovej kalamity

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
HASIČI: Odstraňovanie následkov snehovej kalamity
Ťažká a vyslobodzovacia technika počas zásahu desiatok hasičov pri dôsledkoch snehovej kalamity na severe Slovenska. Do oravského regiónu letí vrtuľník Letky Ministerstva vnútra SR s modulom leteckého hasenia, ktorý sa pomocou tlaku vzduchu pokúsi zhodiť veľké nánosy snehu zo stromov. Mnoho stromov je najmä na vrcholoch zasypaných snehom a hrozí, že pod ťarchou popadajú na cesty. Bratislava, 17. január 2019. Foto: SITA/HaZZ

BRATISLAVA 18. januára (WebNoviny.sk) – Na pomoc obciam na severe Slovenska, ktoré zasiahla snehová kalamita, odchádza v sobotu 250 dobrovoľných hasičov. Hasičský a záchranný zbor poskytne päť evakuačných autobusov, ktoré v sobotu medzi 7:00 a 8:00 vyrazia do Námestova a odtiaľ do zasiahnutých obcí.

Na sever Slovenska smerujú dva autobusy z Trnavy, dva z Prešova a jeden z Nitry, s dobrovoľnými hasičmi z okresov: Galanta, Dunajská Streda, Komárno, Prešov, Sabinov, Bardejov, Pezinok, Senec, Senica, Skalica a Nové Zámky. Príchod do Námestova je naplánovaný medzi 10. a 11. hodinou pred obedom.

Členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí sú v plnom nasadení pripravení pomôcť v zasiahnutých obciach pri odstraňovaní následkov snehovej kalamity. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie HaZZ Hasičský a záchranný zbor