Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

AUSTRALIAN OPEN: Kužmová prehrala v 2. kole dvojhry so Svitolinovou

Viktória Kužmová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Slovensko tak prišlo aj o posledné želiezko v singli.

Melbourne 17. januára (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Nasadenej šestke Ukrajinke Jeline Svitolinovej podľahla 4:6, 1:6. Súperke neodplatila prehru z vlaňajšieho Roland Garros v Paríži. Slovensko tak prišlo aj o posledné želiezko v singli.

Kužmová hrala proti vlaňajšej víťazke MS WTA Tour V Singapure bez rešpektu, snažila so diktovať tempo. Za stavu 2:3 otočila pri vlastnom servise z 0:40 a za stavu 4:4 mala k dispozícii tri brejkbaly. Svitolinová si však podržala servis, v ďalšom geme Kužmovú brejkla a prvý set získala vo svoj prospech. Druhé dejstvo bolo už v réžii Ukrajinky, ktorá v siedmom geme premenila hneď prvý mečbal.

Kužmovú po skončení zápasu mrzela nevydarená koncovka prvého setu. "Šanca bola veľká. Hrala som dobre, no robila som viac chýb ako súperka. Aj v druhom sete som hrala to svoje, Svitolinová sa však zlepšila na returne, brejkla ma a nedalo sa s tým už nič robiť," povedala odchovankyňa košického tenisu pre Slovenský rozhlas.

"Viki dnes odohrala výborný prvý set. Škoda troch nepremenených brejkbalov za stavu 4:4. Svitolinová využila hneď prvý setbal a Viki odišla fyzicky. Tam už nestíhala a prehrala hladko. Svitolinová zahrala veľa winnerov a spravila málo nevynútených chýb." povedal pre TASR Mertiňák.

Svitolinová bola po postupe do 3. kola spokojná. "Počas celého zápasu som sa snažila hrať rýchlo a byť dobre na nohách. V dôležitých momentoch som dokázala zahrať úder navyše. Bol to z mojej strany veľmi dobrý výkon. Vlaňajší triumf na MS WTA Tour v Singapure mi dodal veľa sebavedomia. Ďakujem za podporu Gaelovi Monfilsovi, dúfam, že ma príde povzbudiť aj na ďalšie zápasy," povedala Ukrajinka pre akreditované médiá.

Ženy - dvojhra - 2. kolo:

Jelina Svitolinová (6-Ukr.) - Viktória KUŽMOVÁ (SR) 6:4, 6:1