Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Šport

17. januára 2019

AUSTRALIAN OPEN: Kužmová prehrala v 2. kole dvojhry so Svitolinovou



Viktória Kužmová, archívna snímka.



Zdieľať
Viktória Kužmová, archívna snímka. Foto: TASR/AP
Melbourne 17. januára (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Nasadenej šestke Ukrajinke Jeline Svitolinovej podľahla 4:6, 1:6. Súperke neodplatila prehru z vlaňajšieho Roland Garros v Paríži. Slovensko tak prišlo aj o posledné želiezko v singli.


Kužmová hrala proti vlaňajšej víťazke MS WTA Tour V Singapure bez rešpektu, snažila so diktovať tempo. Za stavu 2:3 otočila pri vlastnom servise z 0:40 a za stavu 4:4 mala k dispozícii tri brejkbaly. Svitolinová si však podržala servis, v ďalšom geme Kužmovú brejkla a prvý set získala vo svoj prospech. Druhé dejstvo bolo už v réžii Ukrajinky, ktorá v siedmom geme premenila hneď prvý mečbal.

"Viki dnes odohrala výborný prvý set. Škoda troch nepremenených brejkbalov za stavu 4:4. Svitolinová využila hneď prvý setbal a Viki odišla fyzicky. Tam už nestíhala a prehrala hladko. Svitolinová zahrala veľa winnerov a spravila málo nevynútených chýb." povedal pre TASR Mertiňák. .

Ženy - dvojhra - 2. kolo:

Jelina Svitolinová (5-Ukr.) - Viktória KUŽMOVÁ (SR) 6:4, 6:1


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Futbalistky SR do 17 rokov prehrali so Španielkami
<< predchádzajúci článok
Girona strelila Atleticu Madrid tri góly a vyradila ho z pohára