Mimoriadna situácia je vyhlásená v 40 samosprávach Žilinského kraja

NETKY.SK • 15 Január 2019, 18:54 • 2 min
Mimoriadna situácia je vyhlásená v 40 samosprávach Žilinského kraja

ORAVSKÁ LESNÁ – V súvislosti so snehovými prehánkami je na území Žilinského kraja dnes k 16:15 vyhlásená mimoriadna situácia v 40 samosprávach.

slovakia

left justify in out

Prejazdnosť Oravskej Lesnej v okrese Námestovo pomáhajú udržať hasiči s ťažkou technikou a na pomoc je povolaná aj armáda.

 

„Situácia začína byť náročná na techniku a ľudské a psychické sily. Sneženie je stále intenzívne, so silným vetrom. Bez vyvážania snehu nevieme udržať priechodné cesty,“ uviedol starosta obce Oravská Lesná Marek Majdiš.

 


„Chceli sme použiť frézu, lebo nie je už možné udržať cestu priechodnú iba s bagrom. No pre silný vietor ju použiť nemôžeme, lebo vodič nič nevidí. Požiadali sme o armádnu techniku, o pomoc vojakov. Pomôžu nám s ich mechanizmami vyviezť sneh, keďže ho nemáme kde dávať,“ priblížil starosta.

 

Podľa jeho slov pre silné sneženie po hodine už nie je poznať, že po ceste prešiel nejaký mechanizmus. „Bez nakladača a techniky na odvoz snehu to ďalej nepôjde. Dodávky elektriny sú zatiaľ bezproblémové, ale počítame s možnými problémami, ako sa vyskytli aj začiatkom týždňa. Ťažký sneh môže zlomiť stromy a tie opäť padnú na vedenie,“ dodal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies