„Nebudem sa vyjadrovať k výzve poslanca (Igora Matoviča, pozn.), ktorý ma vyzval na personálne poriadky. Predsedovi vlády neprináleží zasahovať do kompetencií parlamentu. Na druhej strane, sa teraz akoby roztrhlo vrece. Tá slečna mala veľkú kapacitu. Nie som si istý, či je zoznam konečný,“ povedal P. Pellegrini.

Hovoril aj o jej údajnej komunikácii s Danielom Lipšicom, ktorú však zástupca rodiny zavraždených popiera a neexistujú o nej dôkazy. „Samozrejme, tvrdí, že v jeho prípade je to podvrh. Ďalší predseda strany (Boris Kollár, pozn.) priznal, že sa s ňou aj stretol a dával jej peniaze. Prokurátor (René Vanek) s ňou komunikoval. Ja som zatiaľ zobral na vedomie vyjadrenie Martina Glváča a budem chcieť počuť jeho osobný názor,“ dodal P. Pellegrini.

Alena Zs. obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej komunikovala podľa posledné roky s viacerými vplyvnými ľuďmi. Námestník generálneho prokurátora René Vanek kvôli nim musel vo funkcii skončiť.

Okrem neho majú vyšetrovatelia zdokumentovanú jej komunikáciu s podpredsedom parlamentu Martinom Glváčom i šéfom Sme rodina Borisom Kollárom. Vo svojej výpovedi spomínala Alena Zs. Svoju kominukáciu s predsedom Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Jurajom Drobom či predsedom parlamentu Andrejom Dankom. O týchto komunikáciách však vyšetrovatelia nemajú dôkazy

Líder OĽaNO Matovič vzápätí vyhlásil, že M. Glváč nemá čo hľadať vo svojej funkcii. Premiéra P. Pellegriniho vyzval, aby vyvinul maximálnu snahu dostať ho zo všetkých funkcií, ktoré zastáva.

„Pán premiér, dajte ho do karantény. M. Glváč bol v tom čase predsedom poslaneckého klubu, dnes je podpredsedom klubu a podpredsedom NR SR, člen ľudskoprávneho výboru, člen výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva, člen úzkeho vedenia Smeru-SD a krajský šéf strany,“ menoval I. Matovič s tým, že ak to premiér neurobí, je len bábkou v rukách predsedu Smeru-SD Roberta Fica.