Hráčske zmeny v kádri majstra: Pod Urpínom ruský brankár, Banskú Bystricu opúšťa obranca Košecký

Ivan LisutinIvan Lisutin Zdroj: hc05.sk

BANSKÁ BYSTRICA - Vedenie tipsportligového klubu HC '05 iClinic Banská Bystrica posilnilo brankársky post. K Samuelovi Barošovi a Stephonovi Williamsovi pribudol 31-ročný Rus Ivan Lisutin. Klub o tom informoval na svojom oficiálnom webe.

"S Ivanom sme sa dohodli na zmluve do konca sezóny, nakoľko sme sa obzerali po skúsenom brankárovi aj z toho dôvodu, že prestupové obdobie sa končí už 31. januára. Za mesiac do konca základnej časti sa môže stať veľa vecí. Chceli sme si byť istí, že v kádri budeme mať troch kvalitných brankárov," uviedol športový manažér klubu Július Koval.

Lisutin začal sezónu 2018/2019 v Medveščaku Záhreb, za ktorý odchytal 8 zápasov, u účastníka EBEL však skončil pre finančné problémy klubu. Predtým dlhé roky pôsobil v KHL, nastupoval za Jekaterinburg, Magnitogorsk, Čechov, Podoľsk, Nižnij Novgorod a Nižnekamsk.

Naopak kariéra slovenského hokejového obrancu Olivera Košeckého bude pokračovať v prvoligovom klube HK Dukla Ingema Michalovce. Kmeňový hráč tipsportligovej Banskej Bystrice zamieril k lídrovi druhej najvyššej súťaže na hosťovanie. Informovala o tom oficiálna stránka "baranov."

Košecký už počas sezóny 2018/2019 hosťoval, keď v drese Liptovského Mikuláša odohral 17 zápasov. Ročník napokon dohrá v ambicióznom michalovskom klube, v ktorom sú na hosťovaní z Banskej Bystrice aj brankár Mário Lamper a útočník Matej Giľák.

Viac o téme: Ivan Lisutin HC '05 iClinic Banská Bystrica Oliver Košecký
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: hc05.sk
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy