Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo hrdinom v Saudskej Arábii. Juventus má rekordný Superpohár

Futbalisti Juventusu Turín získali taliansky Superpohár. V saudskoarabskom meste Jeddah zdolali AC Miláno 1:0 gólom Cristiana Ronalda.

16.01.2019 21:27
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo si preberá medailu po finále talianskeho Superpohára v Saudskej Arábii.
debata

„Stará dáma“ sa rekordným ôsmym triumfom v súťaži osamostatnila práve pred dnešným súperom. Juventus vybojoval Superpohár prvýkrát od roku 2015.

„Chcel som odštartovať rok 2019 s pohárom nad hlavou, mám prvú trofej s Juventusom a som veľmi šťastný. Ale toto je len prvý krok, čaká nás ešte veľa práce k ďalším trofejam,“ povedal novinárom Ronaldo, ktorý do Juventusu prestúpil vlani v lete z Realu Madrid.

Turínsky tím bol od začiatku aktívnejší. Joao Cancelo strieľal tesne vedľa, v 35. minúte už Juventus dal gól, ktorý však neplatil kvôli ofsajdu. Milánsku bránku potom tesne minul aj Ronaldo.

AC si najväčšiu šancu vypracoval v 48. minúte, keď Patrick Cutrone trafil brvno. Po hodine hry však otvoril skóre Juventus. Miralem Pjanič našiel v šestnástke voľného Ronalda a ten hlavičkoval presne.

„Bolo veľké teplo a v týchto podmienkach je to ťažké, ale hrali sme dobre a vytvorili si veľa šancí. Samozrejme sa teším z víťazného gólu,“ uviedol Ronaldo. „Venujem tento gól tímu, svojej rodine a kamarátom aj všetkým na svete, ktorí milujú Juve a milujú Cristiana,“ dodal tridsaťtriročný útočník.

Paulo Dybala potom opäť prekonal gólmana Gianluigiho Donnarummu, lenže gól opäť neplatil kvôli ofsajdu Blaisa Matuidiho.

Nádeje „Rossoneri“ v 73. minúte znížil Franck Kessié, ktorý dostal červenú kartu za šliapnutie na členok Emreho Cana. V závere už si talianski majstri tesný náskok ustrážili.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #AC Miláno