Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Zo zahraničia

16. januára 2019

Dve tretiny Maďarov odmietajú nekontrolované prisťahovalectvo



Dve tretiny Maďarov aj naďalej odmietajú nekontrolované prisťahovalectvo do Európy, vyplýva z aktuálneho prieskumu inštitútu Századvég, ktorého výsledky v stredu ...



Zdieľať
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Budapešť 16. januára (TASR) - Dve tretiny Maďarov aj naďalej odmietajú nekontrolované prisťahovalectvo do Európy, vyplýva z aktuálneho prieskumu inštitútu Századvég, ktorého výsledky v stredu zverejnila agentúra MTI.


Podľa reprezentatívneho prieskumu konaného koncom decembra 40 percent respondentov vníma prisťahovalectvo ako vážny problém. Až 76 percent Maďarov predpokladá, že v nadchádzajúcom desaťročí budú na európsky kontinent masovo prichádzať migranti z Afriky. Iba 10 percent opýtaných uviedlo, že sa takéhoto vývoja vôbec neobáva.

Prisťahovalcov považuje až 87 percent Maďarov za príťaž pre ekonomiku Európskej únie, iba osem percent vyjadrilo názor, že sú pre Úniu prínosom.

S činnosťou maďarskej vlády v oblasti ochrany proti ilegálnej migrácii je spokojných 72 percent opýtaných, pričom 46 percent vyjadrilo úplnú podporu vládnej migračnej politike. Bruselská migračná politika sa podľa Századvégu nepáči 78 percentám Maďarov. Podľa 93 percent opýtaných by EÚ mala účinnejšie chrániť svoje hranice. Systém rozdelenia utečencov na základe kvót odmietlo v tomto prieskume 81 percent respondentov.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Šéf J.P. Morgan tvrdí, že tvrdý brexit by bol pre Britániu katastrofou
<< predchádzajúci článok
Kvôli podvodom Ústavný súd zrušil platnosť volieb v niektorých obciach