Inak to nebolo ani s dobytkárskou firmou Slovenské biologické služby so sídlom v Banskej Bystrici. Tá totiž predala viaceré svoje chovy. Ak sa však k dobytku pridá aj špičkové šľachtenie a k biznisu s hovädzinou a mliekom aj býčie spermie na insemináciu kráv, dá sa hovoriť o veľmi výnosnom podnikaní. Spoločnosť premieňa z tržieb dobytkárskej genetiky na čisté zisky v priemere každé štvrté utŕžené euro už od roku 2011.

V riadiacich orgánoch vysoko ziskovej firmy, ktorá má svoju chovnú stanicu býkov pri Lužiankach, sedia aj viacerí vplyvní muži. Významný hráč agropotravinárskeho biznisu Pavol Chmelina, ako aj bývalý minister financií z čias vlády HZDS Miroslav Maxon.

Či a v akej miere vlastnia aj firmu, spoločnosť povedať nechce. Jej vedenie spresňuje TRENDU iba to, že ju spoluvlastní množstvo podnikateľov i firiem vrátane chovateľov dobytka. A časť akcií drží aj manažment.

Najvyšším výkonným manažérom firmy je už dlhšie Miloslav Šebek, ktorý kedysi šéfoval aj štátnemu Slovenskému pozemkovému fondu. Viedol ho aj v čase vlády strán HZDS, SNS a Smer-SD, keď na ňom prišlo k škandalóznemu prevodu rozsiahlych pozemkov pod Tatrami.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa