Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Verejnosť pozná podozrivých z lúpeže a vraždy pumpárky Jany (†58): Nenávistné odkazy a vyhrážky

Podozriví z vraždy pumpárky Jany. Zobraziť galériu (4)
Podozriví z vraždy pumpárky Jany. (Zdroj: Facebook/D.Š., I.H.)

NELAHOZEVES - Život pumpárky Jany (†58) ukončil začiatkom decembra minulého roka jediný výstrel. Spúšť mal stlačiť 32-ročný David, jeho komplicom mal byť 26-ročný Ivan. Muži, ktorí mali už v minulosti problémy so zákonom, teraz nečelia len spravodlivosti, ale aj obrovskej nenávisti zo strany verejnosti.

Česká polícia prehovorila o ostrosledovanom prípade vraždy pumpárky Jany, ku ktorému došlo 3. decembra 2018 v obci Nelahozeves. Zadržali dvoch podozrivých mužov - Davida Š. a Ivana H. Práve oni si mali z pumpy v osudnú noc odniesť 10-tisíc českých korún a cigarety za tri tisíc. O život mali predtým chladnokrvne pripraviť usmievavú zamestnankyňu Janu. Tá sa snažila utiecť do zadnej miestnosti čerpacej stanice, no guľka ju zasiahla aj cez dvere.

Posun v najsledovanejšom prípade v Česku: Kukláči zadržali podozrivých z vraždy pumpárky Jany

Dieťa na ceste

David, ktorý mal stlačiť spúšť, sa má stať onedlho otcom. Na sociálnej sieti to podľa komentárov priznala jeho priateľka. Po tom, ako sa prevalilo, čoho sa jej partner dopustil, však z jej profilu všetky spoločné fotografie zamilovanej dvojice zmizli. Nie je sa čomu čudovať. Verejnosť si totiž nedáva servítku pred ústa. "Ste odpad spoločnosti," či "vy dvaja ste už skončili" - tieto komentáre patria snáď k tým najmenej vulgárnym a výhražným na profiloch podozrivých mužov.

Prípad bol pre verejnosť citlivým už od samého začiatku. Polícia totiž v snahe dolapiť páchateľov zverejnila dve videá, ktoré zachytávajú, čo presne sa v osudnú noc stalo. Strelec neváhal ani sekundu a vraždil. Páchatelia potom vzali to, po čo prišli, a z miesta činu rýchlo utiekli. Zanechali však po sebe množstvo stôp.

David Š. (30) -
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/D.Š.)

Ako informovala polícia na tlačovej konferencii, dvojicu zadržala zásahová jednotka v utorok v noci. V českých médiách sa objavila informácia, že strelca mal udať jeho komplic. A to údajne pre to, že mu z prepadu dal len 2000 korún českých (78 eur). Špekulácie však vyšetrovatelia nechceli komentovať.

Ivan H. - podozrivý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/I.H.)

Zástupcovia polície ďalej uviedli, že v prípade obdržali vyše 300 poznatkov zo strany verejnosti. Vedúci Odboru všeobecnej kriminality Aleš Pavlík ale priznal, že informácie, ktoré sa k nim dostali od ľudí, mali mnohokrát rôznu výpovednú hodnotu. Niektoré preto ihneď vylúčili. Potvrdil aj informáciu, že vyšetrovatelia skutočne pracovali s verziou, že jedným z páchateľov mohla byť aj žena. To však po nazbieraní dostatočného množstva dôkazov taktiež vylúčili.

Obaja muži sú v súčasnosti vo väzbe. Davida polícia obvinila z vraždy a hrozí mu 15 až 25 rokov za mrežami, prípadne výnimočný trest. Ivan čelí obvineniu z lúpeže, v chládku si môže posedieť 10 rokov.

Osudná benzínka

Jana, ktorá sa stala obeťou prepadnutia, prežila podobnú situáciu aj pred štyrmi rokmi. Vtedy k zraneniu nedošlo. Svojej práce sa napriek tomu nevzdala. V malebnej obci ju mali všetci radi, a to najmä pre jej neustále dobrú náladu. "Bola večne usmiata, dobre naladená. Ľudia sa aj kvôli nej pristavovali na tejto pumpe. Vždy rozdávala úsmevy a vedela potešiť," priznala susedka. 

Viac o téme: VraždaPumpárkaČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu